StoryEditorOCM
Strani nogomettrogodišnji ugovor

Bayern ‘uzeo‘ lijevog beka Borussiji: ‘Brzo sam donio odluku, čast mi je igrati za veliki klub‘

Piše Hina
23. lipnja 2023. - 10:58

Portugalski reprezentativac Raphael Guerreiro, dosadašnji lijevi bek Borussije Dortmund, u petak je postao novi igrač Bayerna, prioćio je aktualni njemački prvak iz Muenchena u koji 29-godišnji nogometaš dolazi kao slobodan igrač nakon isteka ugovora s bivšim klubom. 

"Raphael Guerreiro godinama je bio među najboljim i najkonstantinijim igračima u Bundesligi. Svestran je i ima iskustvo igranja u međunarodnim natjecanjima te se savršeno uklapa u našu momčad, karakterno i svojim igračkim vrlinama", izjavio je u priopćenju izvršni direktor Bayerna Jan-Christian Dreesen.

Guerreiro je s Bayernom potpisao trogodišnji ugovor.

Portugalac rođen u Francuskoj u njemačku Bundesligu je stigao 2016., kad ga je dortmundska Borussia dovela iz francuskog prvoligaša Lorienta. Guerreiro je u "crno-žutom" dresu odigrao 224 utakmice u svim natjecanjima, postigao 40 pogodaka i imao 50 asistencija.

"Kada je stigao poziv iz Bayerna, brzo sam donio odluku. Čast mi je što mogu igrati za ovaj veliki klub", rekao je u priopćenju igrač koji je od 2014. sakupio 64 nastupa i postigao četiri gola za portugalsku reprezentaciju s kojom je osvojio naslov prvaka Europe 2016. i bio pobjednik Lige nacija 2019.

Transferi između dva suparnička kluba nisu izrazito česti, ali je obično Bayern taj koji je u svoje redove dovodio najbolje igrače iz Dortmunda. Svakako najisplativiji transfer bio je onaj sjajnog poljskog napadača Roberta Lewandowskog, a mnogo pozornosti su dobili i prijelazi Marija Goetzea te Matsa Hummelsa, koji su se nakon boravka u Muenchenu vratili u crno-žuti dres.

Guerrerio je drugi igrač koji je pristupio Bayernu u ovom prijelaznom roku, nakon što je to već učinio i austrijski veznjak Konrad Laimer, koji je prešao u redove njemačkog prvaka iz RB Leipziga. Za oba igrača Bayer nije morao platiti odštetu, jer su im istekli ugovori s bivšim klubovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:48