StoryEditorOCM
Rukomethop-cup

Srbin opleo po sucima: ‘Ukrali su nam pobjedu protiv Hrvatske, nemam lijep odnos s njima, ne pozdravljamo se...‘

Piše SN
30. prosinca 2023. - 19:39

Rukometna reprezentacija Srbije trenutno odrađuje pripreme za nadolazeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Jedan od najvažnijih igrača reprezentacije je vratar Vladimir Cupara, koji je nedavno gostovao u "Alesto" podcastu u kojem je govorio o raznim rukometnim zbivanjima, prenose Sportske novosti.

U jednom trenutku Cupara se dotaknuo sudaca i njihovog utjecaja u rukometnoj igri.

- Suci mogu namjestiti utakmicu, bez problema. U rukometu i vaterpolu sudac s tri odluke doslovno može preokrenuti tijek utakmice.

Tada je upitan je li mu se nešto takvo ikada dogodilo.

- Da, naravno! Kad ste igrač u tom trenutku na terenu, niste baš objektivni. Za svaku odluku protiv vašeg tima možete reći da nije istinita. No kada se odluke nakon utakmice pogledaju mirne glave, događalo se da sudac, kako mi kažemo, "uzme iz oka".

Cupara je bio član srpske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Mađarskoj 2020. godine, kada je Srbija završila natjecanje u grupnoj fazi nakon 21:24 poraza od Hrvatske.

- Nekad priđem i nešto prokomentiram, nekad samo šutim. Sjećam se Europskog prvenstva u Mađarskoj kad smo igrali protiv Hrvatske, mislim da su nam suci stvarno uzeli pobjedu. Izgubili smo s tri razlike, koliko se sjećam.

- Igrali smo pod koronom, baš smo se borili i bila je teška utakmica. Suci su bili Nijemci, ne pozdravimo se baš kad se vidimo. Dao sam i jednu izjavu poslije toga i mislim da od tad nemam neki lijepi odnos s njima. Rekao sam da su direktno utjecali na ishod - zaključio je Cupara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:48