StoryEditorOCM
Ostalooi u brazilu

Srpske odbojkašice otkrile: Imale smo vezu s Đokovićem

Piše Sport SD
20. prosinca 2023. - 23:34

Bila je 2011. godine kada se Novak Đoković prvi put u karijeri našao na vrhu ATP liste. Gotovo tri mjeseca kasnije odbojkašice Srbije su osvojile zlato na Europskom prvenstvu.

Odbojkašica Tijana Malešević se prisjetila srebra osvojenog u Riju za sportal.

- Meni su Olimpijske igre najdraže. Ta medalja ima posebno mjesto, iako je srebro. I to olimpijsko selo, svi smo bili u istoj zgradi... Ne može se opisati. I na ručak kada ideš, ideš u tu salu koja je na deset minuta hoda. Pa smo nosile hranu u sobe, Terza s terase viče: „Što nosite slatkiše? To se ne smije jesti“. Pa onda kriješ. Pa se navečer želite družiti, a ne možete... Vidiš druge sportaše, s kojima razgovaraš. Zaista je bilo super - rekla je nekadašnja odbojkašica.

Veliku popularnost na OI imao je i Novak Đoković.

- On je uvijek dolazio. Bude smješten van sela, ali uvijek dođe, voli provoditi vrijeme s nama, družiti se, podijeliti svoj iskustvo. A mi onako imamo vezu s Novakom, preko Terze - nasmijala se Tijana, aludirajući na to da je nekadašnji izbornik rođak prvog reketa svijeta.

- Imale smo iskustvo s njim, ranije nam je dolazio na treninge. Pred Europsko prvenstvo 2011. godine, on je došao, mi smo trenirali u Pioniru. On je došao pred sam početak, i onda je tako pričao malo s nama – kako to, kako da iznesemo taj pritisak. Jednostavno, kada igraš pred domaćom publikom, poslije toliko vremena, na tako velikom natjecanju. Tako da sam imala više susreta s njim i stvarno sam mu zahvalna. Čovjek gromada - zaključila je srpska zvijezda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:19