StoryEditorOCM
Košarkaiznad obruča

‘Smrznuti‘ na -39 u Beogradu: Zadar doživio jedan od najtežih poraza u ABA ligi, Partizan je bio prejak suparnik!

Piše Dražen Žura
8. travnja 2024. - 21:03

Zadar su u posljednjem ogledu u osnovnom dijelu sezonu u kojem konačni ishod nije značio ništa ni jednima ni drugima, jer su poredak prije četvrtfinalne serije AdmiralBET ABA lige ranije riješili. Partizan je prvi dio priče zaključio drugim mjestom, Zadar šestim i u subotu ih očekuje dvoboj u Podgorici protiv Budućnosti. O ishodu za kojeg smo već kazali kako je bio posve nebitan, ipak najbolje kazuje semafor koji je zrcalo razlike u kvaliteti

Koliko su „vrući” bili jedni i drugi zorno kazuje rezultat 8:8 u sedmoj minuti utakmice, potom se Žganec svojom drugom „tricom” odvažio odvesti Zadar u pozitivan omjer, međutim, nakratko” I kao da je usput naljutio momčad Partizana koja je lakoćom napravila seriju 10:0 i odnijeli su devet viška u drugu dionicu, odlično je skakao Koprivica. Onda se ubačajima za tri poena nametnuo Nunnally, kratko mu je odgovorio Drežnjak, ali je „tricom” Avramovića prednost domaćina skočila na plus sedamnaest.

Kako se ne bi dogodio veliki ponor, jer je ovoga puta Partizan napravio niz od 13:0, uvelike se iskazivao Caboclo, a da sve ne otiđe još dublje u minus, pobrinuli su se Lakić i Ramljak, potom i Žganec, dok je Božić svoje prve poene iz igre upisao u dvadesetoj minuti igre, ali je zato imao pet asistencija! Imao je Mazalin svoju rolu koju je kroz prvo poluvrijeme zaključio s deset poena! Ali, „ parni valjak” kako se zna tepati momčadi Partizana „tricama” je napunio zadarsku mrežicu, dok je Koprivica ponovno potvrdio svoju dominaciju pod obručem, dovoljno za 70:45 u 25. minuti!

Do isteka treće četvrtine Partizan je zadržao dvadeset poena viška, nedugo po otvaranju zadnje dionice Klarica je pogodio za tri poena, isto je na drugoj strani učinio LeDay! Iza toga je i Smith pokazao kako ni njemu šut za tri poena, kao ni „dvica” nije nepoznanica.... Avramović je pak imao dva plus jedan, potom dodao još dva i Partizan se domogao najveće prednosti od 29 poena viška, međutim, LeDay se pobrinuo za okruglih 30 razlike (95:65), a Smith je dodao „tricu”, slijedio ga je LeDay i pisalo je za Zadar „tužnih” minus 36, nedugo i 39, čisto „smrzavanje” u Beogradu!

Semafor

Partizan – Zadar 113:74

BEOGRAD – Dvorana Štark Arena. Gledatelja 4497. Partizan – Zadar 113:74 (20:11, 35:30, 24:18, 34:15)

Suci: Uroš Obrknežević (Srbija), Luka Kardum i Tomislav Vovk (Hrvatska).

PARTIZAN: Smith (16), LeDay (18), Avramović (18), Koprivica (12), Punter (13), Smailagić (4), Nunnally (14), Anđušić (9), Dozier (2), Ponitka, Kaminsky (5), Caboclo (8).

ZADAR: Davis, Klarica (3), Vujačić, Žganec (15), Mazalin (14), Lakić (8), Mekić, Jambrović, Drežnjak (15), Grbić, Božić (10), Ramljak (9).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 15:42