StoryEditorOCM
Košarkašto će biti?

Hezonju smatraju izgubljenim, već ih je dvaput odbio i trebat će čudo da ga privole

Piše Sport SD
12. ožujka 2024. - 16:21

Real Madrid počinje prihvaćati ono što se čini neizbježnim i već duže vrijeme se osjeća, a to je odlazak Marija Hezonje. Hrvatski košarkaš na izlaznim je vratima na koncu sezone iz Madrida, a kako piše Marca njegova obnova ugovora ovisi o ekonomskim razlozima, kao i o minutaži.

Hezonja je u Real Madrid stigao 2022. godine iz Unics Kazanja kao jedan od najboljih europskih košarkaša, a sad zahtjeva da bude i plaćen kao takav što madridski klub ne može ostvariti. S druge strane postoje momčadi u Europi koje to mogu ispuniti, a kako piše Marca jedna od njih je i Panathinaikos koji za Hezonju ima važno mjesto u srcu. 

U grčkom klubu je hrvatski košarkaš igrao po povratku iz NBA lige i postao idol navijača. Panathinaikos pokušava za iduću sezone dogovoriti uvjete s Hezonjom i obnoviti suradnju s hrvatskim košarkašem kojeg smatraju najvažnijom karikom za projekt iduće sezone. 

Dosad je Hezonja dva puta odbijao ponude Real Madrida koje je smatrao nedostatnim, a s vremenom je i njegov odnos prema klubu postao hladan. Hezonja prema pisanju Marce na drugoj strani ima ponudu za trogodišnji ugovor s kojim bi zarađivao dva milijuna eura neto godišnje. 

Marca piše da je razlog njegovog odbijanja Reala i trener Chus Mateo. Ako on ostane strateg Hezonja nezadovoljan minutažom gotovo sigurno neće ostati u Madridu. Kako navodi ugledni medij, hrvatski košarkaš pokazao je znakove ljutnje kad je za vrijeme proslave Kupa otišao u svlačionicu, a izostao je i s proslave naslova s navijačima. Tako u Madridu smatraju Hezonju izgubljenim i da bi se moralo dogoditi čudo da se razvoj događaja promijeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:05