StoryEditor
Hajdukpreporodio hajduka

Valdas Dambrauskas: Mislim da smo na dobrom putu. Doći ćemo spremni u Zagreb i protiv Dinama biti dobri

Piše Toni Bilić
30. studenog 2021. - 22:41

Hajdukov trener Valdas Dambrauskas izrazio je zadovoljstvo visokom pobjedom nad Lokomotivom, premda je priznao kako nije sretan s čak tri primljena pogotka u Kranjčevićevoj.

- Najvažnije je da smo prošli dalje i sada se možemo u potpunosti koncentrirati na prvenstvo. Sretan sam što smo zabili šest golova i što smo toliko toga kreirali, a nisam zadovoljan što smo primali golove u nezgodnim trenucima. U tome moramo biti bolji. Mislim da smo na dobrom putu. Suradnja igrača u napadu je bila vrlo dobra - kazao je Dambrauskas.

U nedjelju 'bijele' čeka veliki derbi s Dinamom u Maksimiru.

- Sutra ćemo se odmoriti, a onda imamo tri dana za pripremu. Mislim da je to dovoljno. Samopouzdanje nam raste i vjerujem da ćemo protiv Dinama biti dobri. Sutra ću ih zajedno sa svojim stožerom pogledati i doći ćemo spremni u Zagreb – najavio je litavski trener na klupi Hajduka.

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas opširno je govorio nakon pobjede 6:3 nad Lokomotivom i plasmana u polufinale kupa.

- Najvažnije je da smo izborili polufinale kupa na proljeće, da imamo nešto što očekujemo, vezano za borbu za trofeje. To je najpozitivnije, ali ni šest golova nije loše, mislim da smo mogli zabiti i više danas, jer i u prvom poluvremenu smo stvorili dosta vrlo dobrih prilika.

A nakon utakmice trener Hajduka je pričao

- Mislim da smo bili opasni svaki put kad smo došli naprijed. No, u prvom poluvremenu smo imali trenutaka kada smo držali loptu, ali nismo s loptom pritiskali protivnika. Na tome trebamo raditi, ali u drugom dijelu smo počeli jako dobro, imali smo dobru reakciju i vrlo sam zadovoljan momcima jer su slušali što smo im imali za reći.

Zaslužuju sve pohvale za reakciju, bili smo agresivniji, presijecali smo protivnička dodavanja i mislim da smo bili zaista dobri u trci prema naprijed. Sretan sam posebno zbog golova, ali kad primiš tri, to je malo previše, posebno zbog načina na koji smo ih primili. 

Jer, gol na kraju prvog poluvremena je došao ni iz čega, mislim da Lokomotiva u tom prvom dijelu nije imala niti jednu polušansu. No, to je nogomet, događa se. Malo sam nezadovoljan i zbog načina na koji smo primili drugi gol, jer to je bilo odmah nakon što smo zabili za 4:1. 

Kod zadnjega gola je bio manjak koncentracije, moramo to popraviti, ali siguran sam da hoćemo. Najvažnije je da su naše rotacije, kretnje u napadu bile puno bolje, zaista sam vidio napredak i želim ga vidjeti još više u budućnosti.

Najljepši gol je onaj koji je u mreži, zaista mi nije važno koliko su golovi lijepi. No, vrlo sam zadovoljan što imamo različite strijelce i asistente, mislim da to daje samopouzdanje nekim igračima i vjerujem da imamo širinu u momčadi i imamo iz čega birati za buduće utakmice – rekao je Dambrauskas.

O Janiju Atanasovu:

- Želim reći posebne riječi o Janiju, ljudi ne znaju da se nije znalo hoće li igrati nakon osobne tragedije koju je doživio. No, našao je snagu da igra i posebno da zabije ta dva važna gola. Mislim da to pokazuje koliko je jak i koliko veliko srce ima. Ovo je zaista poseban trenutak za njega, želimo mu zahvaliti, mislim da je za njega ova utakmica zaista posebna.

O ozljedi Lovre Kalinića:

- Ne znam još, to je zabrinjavajuće. Nije dobro vidjeti nikoga ozlijeđenog, posebno kad usred utakmice moraš mijenjati vratara, ali nažalost, ozljede su nekad sastavni dio nogometa i čekat ćemo nalaze i što će reći liječnici.

O Dinamu u nedjelju:

- Najbolja utakmica, najveća utakmica je uvijek najbolja za trenera i naravno da se svi moramo potruditi da pripremimo plan i informacije o Dinamu. Ali, ne moramo motivirati igrače jer svi će dati sve od sebe. Jedva čekamo, to je lijep izazov, zaista jedva čekam atmosferu i vjerujem da možemo odigrati dobru utakmicu u Maksimiru - zaključio je Dambrauskas..

item - id = 1147443
related id = 0 -> 1160330
related id = 1 -> 1160309
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. siječanj 2022 18:16