StoryEditor
Hajduknovi početak

Prvotimci Hajduka odradili prvi trening pod vodstvom Bore Primorca: svoje će bogato trenersko i igračko znanje iskoristiti da probudi Bijele

4. studenog 2020. - 18:50
Boro Primorac vodio je pri treningRobert Matić/Hajduk

Boro Primorac privremeno će voditi momčad Hajduka. Voditelj Akademije „bijelih” vodit će momčad dok se ne nađe trajno rješenje za klupu. Prethodno je uslijedio očekivani razlaz s dosadašnjim trenerom Harijem Vukasom, a i sportskim direktorom Ivanom Kepčijom. Potom je potvrđeno kako će momčad do daljnjeg voditi Primorac. Prvi trening odradio je večeras.

Postavljanje Primorca kao v.d. rješenja, do daljnjeg, pokazatelj je kako novi predsjednik Uprave Lukša Jakobušić nije zadovoljan trenerskim rješenjima koja su trenutno izvediva opcija, odnosno kako nije sklon kompromisima. Dao je momčad u ruke iskusnom Primorcu, na određeno vrijeme. U međuvremenu se i dalje traži trener na duže staze.

Nakon razgovora s Jakobušićem voditelj Akademije Luka Kaliterna Primorac je prihvatio ovu novu ulogu. U Primorčevu stožeru ostat će pomoćnik Toni Golem, trener vratara Hrvoje Sunara, dok su kondicijski treneri i dalje Toni Modrić i Šime Veršić. Premijeru na klupi Primorac će imati u subotu kada u derbiju na Poljud stiže Osijek Nenada Bjelice (17.05 sati).

Primorac ima prije svega zadatak da razdrma momčad koja je nanizala tri poraza, od čega zadnja dva protiv u tim trenucima posljednjih momčadi na ljestvici Šibenika i Istre 1961. Koliko god bila na nekim poljima tanka, momčad „bijelih” ipak vrijedi mnogo više nego što rezultati i predstave, pa time i položaj na ljestvici (trenutno je Hajduk šesti) pokazuju. Primorac će svoje bogato trenersko i igračko znanje, iskustvo pokušati iskoristiti da probudi „bijele”. Prije svega treba čvršći gard, vratiti samopouzdanje igračima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. siječanj 2021 15:37