StoryEditorOCM
Hajdukda ili ne

Ovo je prava istina o odlasku Marijana Budimira iz Poljuda, mnogima se neće svidjeti, ali svijet tako funkcionira

Piše Pero Smolčić
2. veljače 2024. - 11:12

Adio Marijane. Sreo sam ga taman nekidan, na Gripama spuštao se prema Velikoj dvorani. Onako jednostavan. Običan. A opet čovjek koji je Hajduku spasio lanjsko proljeće.

Povijesni uspjeh Hajdukovih juniora i drugo mjesto u Ligi prvaka prepričavat će se desetljećima. Ostat će zlatnim slovima upisan taj rezultat u Hajdukovim almanasima, baš kao i ime Marijana Budimira. Čekamo samo objavu klupskog kroničara Jurice Gizdića kada će izaći s uspješnicom na tu temu.

Uglavnom, Marijan je donio proljeće Hajduka, potom je stigao i seniorski Kup, ali u trenucima kada je Dinamo išao prema novoj tituli prvaka, ‘bili tići‘ su dizali atmosferu do maksimuma i gurali ‘bili brod‘ naprijed.

Ivan Leko bio je na čelu prve momčadi i nije uspio ostati. No, Marijan Budimir nije dobio šansu, već je poljudska struka odlučila dati povjerenje Mislavu Karoglanu. I do sada se to pokazuje kao jako dobro rješenje.

A Budimir? Idući će mjeseci odrediti kako će povijest tretirati ovaj odlazak. Ovdje zasad sami birate kraj, odnosno kao u nekim filmovima i knjigama, nudim alternativne završnice.

Alternativna budućnost A) Hajduk prvak

Cijeli Split slavi Mislava Karoglana i njegov Hajduk. Lukši Jakobušiću se kleše kip pored Bajde Vukasa, a na šalteru PU Splitsko - dalmatinske Mindaugas Nikoličius upravo predaje papire za hrvatsko državljanstvo. A Marijan Budimir? Koji Budimir?

Alternativna budućnost B) Hajduk nije prvak

Lukša Jakobušić pakira se na Poljudu, Nikoličius mu pomaže, ali i sam traži gdje je onaj veći Samsonite. A Marijan Budimir? Ajme, pa kako smo ga pustili da ode. On je s juniorima, viceprvacima Europe, mogao harati godinama. Takva se prilika nije smjela propustiti. Čaršija će poludjeti, zazivat će se Budimira i proklinjati sve one koji mu nisu dali šansu.

E sad, vidite kako zapravo istina kao takva i ne postoji. Ona će se tek formirati, sukladno događanjima u budućnosti. Ono što ja sad mogu prisnažiti jest da su i Karoglan i Budimir sasvim korektni treneri u usponu. Kakva će im karijera u konačnici biti, pokazat će vrijeme. Kao što će i vrijeme presuditi Jakobušiću i Nikoličiusu. Zasad, u ovoj sezoni, to uopće ne izgleda loše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:33