StoryEditor
Hajdukkomentar

Nikoličius kaže da su Bijeli bolji od rezultata koje ostvaruju. Tramezzani ima naputak pravilno vrednovati igrače, što prethodnici očito nisu umjeli

24. siječnja 2021. - 21:26
Nikša Stipaničev/Cropix

Nakon pobjede protiv Šibenika (1:0), u gostima, spremni smo odmah zasvirati u talambase pobjede, dugo čekamo definitivno razvedravanje na Hajdukovu obzoru i rado bismo požurili objaviti kako je Hajduk ozdravio. U habitusu nam je da odmah slavimo i vičemo: Da, to je to!

Bliska nas povijest pak uči da ne trčimo pred rudo. Jer, prošle je 2020. godine Hajduk imao trojicu trenera i svaki je počeo više nego dobro i to u gostima:

- Igor Tudor je slavio u Varaždinu sa 3:0 nakon što cijele jeseni, od ranijeg nastupa Damira Burića u Varaždinu, nije bilo pobjede u gostima;

- Hari Vukas je slavio u Osijeku 2:1 na svome debiju što mu je i donijelo nastavak mandata odmah nakon Tudorova odlaska u Juventus;

- Boro Primorac je startao sa 2:0 pobjedom u Koprivnici, nakon što je prethodno smijenjen Vukas poslije poraza u Puli (0:1).

Nova metla bolje mete, za prvi zamah, međutim svaki od te trojice nije dugo izdržao s pobjedama, nego bi zaronio u tugu od igre i turobno sivilo rezultata, pa čak i Primorac.

Ipak, danas nakon Šibenika i debija Talijana Paola Tramezzanija uvjerenja smo da je ovo naznaka dugoročnog boljitka. Bez obzira što bude u srijedu u gostima kod Dinama.

Zašto? Zato jer je sportski direktor Mindaugas Nikoličius u nastupnom govoru kazao kako je uvjeren da je ova momčad Hajduka puno bolja od rezultata koje ostvaruje, a kad je doveden trener Paolo Tramezzani, Talijan je dobio jasan naputak od Nike kako ima dosta igrača na raspolaganju koje treba pravilno vrednovati. Što prethodnici očito nisu umjeli.

Preobražaj što ga je Hajduk u Šibeniku prikazao, a nakon viđenog s utakmica protiv Solina u Postirama i Croatije iz Zmijavaca u Poljudu, naslućuje nam da su u Poljudu - „topali” na pravog!

Ako momčad Hajduka vrijedi više nego što je dosad pokazivala, onda su za slabe rezultate krivci bili – treneri! Vrlo jednostavno.

Vjerujmo da je pobjeda u Šibeniku naznaka kako je nakon epizoda Tudora, Vukasa i interregnuma Primorca, Hajduk za kormilom našao rješenje.

Trenera koji će postojeći kadar igrača staviti u službu berbe bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

07. ožujak 2021 00:57