StoryEditorOCM
Hajdukhrvatski kup

Nema lako ćemo, sjetite se Biograda: Hajduk je svima dodatan motiv, Livaja mora igrati

29. listopada 2023. - 22:35

U utorak je Svjetski dan štednje i Noć vještica, Halloween, ali se prije svega igra i Hrvatski nogometni kup: Hajduk dolazi u Ploče, a Mislav Karoglan mijenati nešto mora i - hoće!

Uvijek je kup-ogled protiv niželigaša prilika da se sastav napravi ponešto šarenijim, premda protivnika i domaćina, Jadrana iz Ploča ne treba potcjenjivati. Niti to "bijelima" pada na pamet. Nasuprot je Mišo Krstičević, hajdukovac, ali i trener od formata, na čelu je momčadi kluba iz svoga grada što je poseban motiv.

S aspekta Hajduka uvijek ćemo se vraćati na kup-utakmicu protiv Primorca u Biogradu prije dvije godine, za "bijele" je počelo čupavo, poveli su domaćini s bijele točke (1:0 Lazarevski), a kako je igra tekla tadašnji trener Hajduka Jens Gustafsson nije mogao drugačije nego da s klupe, od 46. minute ubaci Marka Livaju. Nakana da ga odmori nije prolazila glatko... 

U igru je Livaja ušao pri rezultatu 1:1 (prethodno je ipak poravnao Krovinović) i za Hajduk je postalo sve lakše, a pobjedu je potom donio Ljubičić.

image
Željko Hajdinjak/Cropix

Plan da se lagano prođe Biograd, a da u sastavu u prvih 11 budu Ćalušić, Katić, Dimitrov, Atanasov, Kačaniklić, Diamantakos... nije legla na plodno tlo, pa je i Livaja morao naoštriti kopačke i zavrnuti rukave, ušao je umjesto Diamantakosa.

A tko je ušao umjesto Alexandera Kačaniklića, evo pitanja za "milijunaša"?! Ušao je mladi Marko Brkljača, uvršten taman na Guardianovu listu Next Generation za tu 2021. godinu, a danas, 25 mjeseci kasnije Brkljača je u slovenskom Aluminiju iz Kidričeva na posudbi iz zagrebačkog Dinama.

No, da se vratimo Hajdukovoj ideji za Ploče, Marko Livaja i Filip Krovinović ne smiju igrati u subotu protiv Rudeša, pa je logično da istrče utorkom na "Jadranovo". Neka igraju Livaja i Krovinović. I to je Hajdukov veliki plus.

Neki drugi bi se mogli odmarati, a ova je utakmica, kako je vidimo, prilika da se opet aktivira Yassine Benrahou. Nazvali bismo ga igračem za male utakmice, jer u derbijima se Marokanac izgubi, a posjeduje visoku tehničku kvalitetu koja dođe do izražaja kad zahtjevi nisu najviši. Jesmo li pogodili, brzo ćemo saznati.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 04:37