StoryEditorOCM
HajdukPolicija pod uzbunom

Maksimalno osiguranje u Koprivnici, Torcida stiže u velikom broju, domaćini su nam se požalili

20. travnja 2024. - 17:49

Osiguranje utakmice u Koprivnici je maksimalno, premda susret Slaven Belupa i Hajduka nema neki poseban natjecateljski značaj i kao da se igra samo za kladioničare da se popuni tiket, Torcida je pokupovala preko tisuću ulaznica, kako nas informiraju na licu mjesta. Policija je zbog toga pod uzbunom da sve bude uredno organizirano uz tisuću pripadnika navijača gostujuće momčadi.

- Torcida će se "preliti" izvan gostujućeg kaveza koji prima 375 osoba, dali smo im i polovicu zapadne (jedine, op. a.) tribine.

Otkud takav interes, pitali smo lakonski i dobili od domaćina jednostavan odgovor:

- Valjda sad kod kuće u Poljudu ne smiju na stadion, pa se zaželjeli utakmice. Inače ionako dolaze u velikom broju - kazali su nam ono što i sami znamo.

image
Slaven Alfirević

Nema takvih navijača kao što je Torcida, u svakom gradu su kao rijetka rajska ptica na izložbi koju vrijedi vidjeti i doživjeti. Poseban se šušur stvori.

Torcida ne napušta Hajduk, to je jasno, pa ipak da će kupiti preko tisuću ulaznica, za natjecateljski nevažan meč, ugodno smo se iznenadili! Svaka čast!

image
Miro Gabela/Hajduk.hr

Inače, cijena ulaznice u Koprivnici je 7 eura za članove i 14 eura za one koji to nisu. Dakle, duplo skuplje za ne-članove.

Posebno su rigorozni pregledi na ulazima, pa su i nama dobro pretresli torbu, uz opravdanje "rekli su nam da i novinari pomažu unositi baklje".

Hm, možda, ali u ovoj torbi ima svega osim baklji - rekli smo i nije pomoglo, sve su dobro "vižitali". Baklje našli nisu...

Jedan od viđenijih funkcionera Slaven Belupa, požalio nam se:

- Uvijek nas cijepe zbog licencije i kažu stavite sjedalice i u prostor za gostujuće navijače? A za koga, molim vas? Mi sm o stavili i odmah nakon par utakmica bile su potrgane i spaljene. Ne kažem to o navijačima Hajduka, nego generalno o svim onim najžešćima koji dolaze u ograđeni prostor za goste. Pa kome da stavljamo sjedalice? Samo da ih mogu opet razbiti - jadao se neimenovani funkcioner Slavena (podaci poznati redakciji, op. a.) i bome nam se čini da je u pravu.

image
Slaven Alfirević

Zar nije nedavno i sjever Poljuda doživio "rekonstrukciju" i kako bi bilo da ga neko vrijeme ostave "ćelavoga" za upozorenje tipa "ne ponovilo se"!?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 18:18