StoryEditorOCM
Hajduksportsko ime

Lukša Jakobušić: ‘Hvala Slobodnoj, ali mi smo ovo možda najmanje zaslužili‘

Piše K. M.
7. veljače 2024. - 20:51

Tradicija izbora najboljih sportašica i sportaša u Dalmacija nastavila se i u 2024. godini u organizaciji Slobodne Dalmacije. Godina u kojoj je dugogodišnji san blizu ostvarenja, a to je naravno titula prvaka, Hajduk kao sportski simbol Splita i Dalmacije laureat je u dvije kategorije. Nagrada za momčad godine i ona za najveću nadu pripala je ‘bijelima‘ i mladom Brunu Durdovu.

image
Ante Čizmić/Cropix
 

Na dodjelu nagrada u Hrvatskom domu stigla je brojna delegacija Hajduka na čelu s predsjednikom Lukšom Jakobušićem, sportskim direktorom Mindaugasom Nikoličiusom, šefom Akademije Borom Primorcem te igračima Filipom Krovinovićem i Darijem Melnjakom. Nagradu je u ime kluba preuzeo predsjednik Jakobušić.

- Prije svega čestitam svim laureatima. Nekako tko god da je osvojio ne bi bilo nezasluženo. Nama je možda ova nagrada od čitatelja i sportske redakcije Slobodne Dalmacije dodijeljena po inerciji, a možda smo najmanje zaslužili od svih nominiranih. Da je netko ovdje poput Jadrana, Juga, Zadra i drugih zaslužio bi. Ključna je ovo godina u kojoj se diže dalmatinski sport. Olimpijska je godina i tko se dogodine nađe na ovoj pozornici, taj je pravi. Hvala Slobodnoj što njeguje identitet Dalmacije. Nadam se da je ovo godina Splita i loptačkih sportova - rekao je Jakobušić nakon preuzimanja nagrade Slobodne Dalmacije. 

image
Ante Čizmić/Cropix

Dario Melnjak od dolaska u Hajduk jedan je od igrača čije će se ime često naći na listi onih najboljih. Od prošle zime uslijedilo je teško razdoblje za njega zbog ozljede na utakmici sa Slaven Belupom u Koprivnici. U teškoj situaciji dok prolazi proces rehabilitacije velika je podrška momčadi i van terena. Nagrada za momčad godine u izboru za Sportsko ime Dalmacije imponira i njemu kao igraču, a nada joj se i iduće godine. 

- Složio bi se tu s predsjednikom. Jednako kao i mi nagradu je zaslužio Jadran. Ovo nam je samo jedan dodatni motiv da ove godine zapnemo još jače i vidimo se iduće godine ponovno na ovoj pozornici - podvukao je i Melnjak.

O mladom Kaštelaninu Brunu Durdovu već smo pisali u Slobodnoj i upoznali vas s kakvim bi se talentom u budućnosti trebali tek susresti. Prošao je s tek napunjenih 16 godina zimske pripreme s prvom momčadi, što mnogi vide kao prvu stanicu na putu prema velikoj karijeri.

- Sigurno da sam jako sretan i ponosan. Nadam se da će ih biti još u karijeri - rekao je Durdov po primitku nagrade za nadu godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 04:37