StoryEditorOCM
HajdukNastavak agonije

Ivanković nakon poraza u debiju: ‘Zaslužili smo pobjedu, a problem je više psihološke prirode...‘

Piše Ivan Renić
14. travnja 2024. - 19:13

Trener Hajduka Jure Ivanković u svoj je mandat na klupi Hajduka krenuo porazom (1:2). Stao je pred novinare nakon još jednog poraza Bijelih, vidno razočaran.

- Ne može se nakon jedne loše utakmice donositi zaključci tko može, a tko ne može, pogotovo što se tiče mlađih igrača. Nije ugodno kad se krene porazom. Ulazak je bio paničan. Radili smo dosta neforsiranih grešaka i primili lagano dva gola. Drugi smo primili kad smo bili dominantni. Od 60. minute smo stalno stvarali šanse. Nismo postigli pogodak, teško je reći zašto. Zadnjih pola sata je putokaz kako trebamo dalje da izađemo iz krize.

Perišić na lijevom beku?

- Podižemo sve iz utakmice u utakmicu. Sve ovisi o situaciji na terenu.

Koji je recept za povratak pobjedama?

- Nema recepta. Da ga ima, svatko bi bio uspješan trener. Moramo se vratiti osnovama, ispravljati greške što prije. Utakmica u Koprivnici je blizu, situacija nije ugodna. Ovo je za one koji imaju karakter i stav. U teškim situacijama se poznaje tko je za Hajduk, a tko nije.

Hajdukova igra je živnula ulaskom Sahitija...

- Donijeli smo odluku na osnovu treninga. Brekalo je odradio dobru utakmicu, možda i najbolju otkako je u Hajduku. Nismo planirali ući sa zaostatkom u završnicu. Znali smo da na klupi imamo kvalitetna rješenja.

image
Nikola Vilić/Cropix

Hoćemo li Perišića vidjeti u Koprivnici s obzirom na stanje tamošnjeg travnjaka?

- Vidjet ćemo. Osluškujemo stanje nakon svake utakmice.

Moufi se ozlijedio na zagrijavanju. Umjesto njega upao je Odjidja-Ofoe.

- Nije izdržao na zagrijavanju. Vadis je ušao praktički nezagrijan. To nas je malo poremetilo, ali kasnije je bilo okej. On je veliki profesionalac. Može biti primjer svima. Drago mi je zbog njega. On je odradio utakmicu kako on to može.

Trajkovski je počeo umjesto Kalinića i zabio gol. Kalinić je, pak, propustio par dobrih prilika pri kraju utakmice.

- Nikola nije spojio tri utakmice u tjedan dana već duži period. Odlučili smo ne riskirati ozljedu. Tijelo mu nije bilo spremno.

Osijek je prijetio preko Miereza i Matkovića.

- Znali smo odakle nam prijeti najveća opasnost. Osijek je ekipa koja se dobro snalazi u kaosu. Mierez je tu najjači, Matković je na tom tragu. Ne daju stoperima disati. Tražili su puno dubine. Sve u svemu, mislim da smo zaslužili i pobjedu, ne samo bod.

image
Ante Čizmić/Cropix

Gdje je prostor za napredak?

- Ima ga u svim fazama igre. Izgubili smo čvrstinu koju smo imali u prvom dijelu sezone. Čvrstoća nam je davala samopouzdanje da i naprijed možemo nešto napraviti. Izostankom Marka Livaje je kvaliteta smanjena, ali opet smo kreirali. Više je bilo problema u obrani.

U kakvom je stanju Livaja?

- Odradit će kontrolni pregled, pa ćemo vidjeti onda.

Dojam je da je problem više psihičke prirode...

- Slažem se. To igrači moraju sami sa sobom raščistiti, a mi im moramo pomoći. Krajnji cilj je daleko od nas, ali moramo sebi postaviti ciljeve do kraja sezone.

Buljan je stao među vratnice...

- Odradio je vrlo dobar posao. Nije ni njemu bilo lako, tek je izašao iz ozljede. Nije lako stati na vrata, ali bio je stabilan. Ima i on dosta prostora za napredak, ali mislim da je na dobrom putu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:36