StoryEditor
Hajdukstručno oko

Ivan Gudelj: Hajduk bezopasan, bez agresije... Strahovito je falio Livaja

26. travnja 2021. - 09:02

Dinamo je odigrao koliko je trebalo, a Hajduk je bio bezopasan, nedovoljno agresivan. 'Bijeli' su krenuli defenzivno i dosta dobro su držali blok dok se nije dogodila greška Vuškovića i jedanaesterac iz kojeg je Dinamo poveo. 'Modri' su nakon toga smanjili tempo, ali zabili su i drugi gol kakav se ne može dogoditi ozbiljnim momčadima - prokomentirao je Ivan Gudelj poraz Hajduka u derbiju.

Simić je bio otišao naprijed, u presing, ali kad se izlazi u presing, onda se mora ili oduzeti loptu, ili napraviti faul. Ili se, u najgorem slučaju, zna tko treba zatvoriti umjesto igrača koji je izašao u presing. Slična situacija se Hajdukovoj obrani dogodila još jednom u drugom poluvremenu, ali Kastrati nije dobro primio loptu.

Koliko god se Dinamo, pogotovo u drugom dijelu, povukao, kod Hajduka nisam vidio želju, strast, emociju, nije bilo prave reakcije. Najagilniji, najaktivniji bio je mali Biuk, dite Hajdukove škole. Uvijek sam za mlade igrače i volio bih da je više takvih. Imali su 'bijeli' neke poluprilike, ali sve je to bilo nedorečeno, nije bilo dovoljno hrabrosti ni kvalitete, a i Livaković sve brani. Naravno, strahovito je falio Livaja.

Žao mi je, bilo je prostora, ali čak i da je Hajduk zabio gol, na terenu se ne vidi otpor, želja, da se igrači grčevito bore. U derbiju su uvijek sva tri znaka moguća, ali igrači Hajduka nisu imali takav pristup. Dinamo nije bio u ritmu u kakvom zna biti, ali je igrao dovoljno da pobijedi ovakvog Hajduka.

'Bijelima' se pobjeda protiv Rijeke na Poljudu nameće kao imperativ, ona će biti jako potrebna, ali neće biti nimalo lako. Trebaju se mobilizirati, vraća se Livaja i treba vjerovati da se može do sva tri boda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2021 00:36