StoryEditorOCM
Hajduketo ga

Hajduk s posebnim zadovoljstvom predstavio Brekala u bijelom dresu, poznati su detalji dogovora s Fiorentinom

Piše Sport SD
29. siječnja 2024. - 15:26

Još prije utakmice protiv Rijeke izašao je Josip Brekalo pozdraviti navijače Hajduka s Ivanom Perišićem na punom Poljudu, a službeno je predstavljen dan nakon utakmice. Na službenoj stranici kluba naglasili su da s posebnim zadovoljstvom potvrđuju kako će momčad u nastavku sezone biti jača za Brekala.

Hajduk je postigao dogovor s Fiorentinom o posudbi 25-godišnjeg krilnog napadača do kraja aktualne sezone, a nosit će dres s brojem 70. Prema neslužbenim informacijama do kraja sezone će Hajduk platiti posudbu Fiorentini, a plaća igrača će biti duplo manja od one koju je dogovarao Dinamo prije nego im je propao dogovor s Brekalom.

Brekalo je rođen 23. lipnja 1998. godine u Zagrebu, prošao je sve uzraste nogometne akademije GNK Dinamo za koji je upisao i prve seniorske nastupe prije nego što je kao jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa prešao u redove njemačkog Wolfsburga. Član njemačkog prvoligaša bio je od 2016. do 2023. godine, s tim da je od siječnja 2017. do lipnja 2018. proveo na posudbi u Stuttgartu s kojim je izborio promociju u 1. Bundesligu. Također, od 2021. do prelaska u Fiorentinu, uspješno je nastupao za Torino, gdje je također bio na posudbi iz Wolfsburga.

Hajduk je u njemu dobio pojačanje koje stiže u najboljim godinama, s ogromnim iskustvom igranja preko 120 utakmica u njemačkoj Bundesligi, 49 utakmica u talijanskoj Serie A te u europskim natjecanjima. Ukupno je Brekalo u dosadašnjoj karijeri odigrao 246 službenih utakmica za klubove čije je dresove nosio te je pri tom postigao 37 pogodaka uz 24 asistencije.

Bio je redovan član svih mlađih uzrasta hrvatske reprezentacije, a za A reprezentaciju Hrvatske upisao je respektabilnih 35 nastupa te postigao 4 pogotka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:42