StoryEditor
Hajdukna listi želja

Hajduk cilja Šimu Vrsaljka: ‘Za Bijele bi igrao od srca, u to sam uvjeren, to mu je želja iz djetinjstva‘

6. lipnja 2021. - 10:12

Ne može se još zapivat vratija se Šime, ali Vrsaljko, naš reprezentativac na listi je želja ili snova (okruženja) Hajduka. 

Šime, vrati se doma, skuvat ćemo ti pašta-šutu! 

I kako bi to bilo lipo zavrtit priču o povratku nekolicine velikih igrača koji su, poput Marka Livaje i Lovre Kalinića u zadnje vrijeme, nastavili karijeru u bijelom dresu,

Kao nedavno o Matjažu Keku, pola Splita ovih dana priča o - Vrsaljku.

U krugovima gdje se kreću oni što prebiru zbivanja unutar četiri zida mimo službenih objava, već se neko vrijeme špekulira kako su iz Hajduka poslali signal Zadraninu, kako bi ga voljeli vidjeti u bijelom dresu i ne samo to: Šime je odgovorio – pozitivno.

Od tog trenutka, do realizacije - dug je put. No, kao da vrata snova odškrinuta. Pa bi se oko Vrsaljka mogla isplesti priča s realnim završetkom u dresu Hajduka.

Na stranu što je Vrsaljko veći dio karijere proveo i afirmaciju stekao u Dinamu, nije tajna da je još kao dječak sklon bijeloj boji. Splet okolnosti i njega je poput nekolicine Zadrana odveo u modri dres.

Danas, kad ulazi u posljednju godinu ugovora s Atletico Madridom jasno je da tamo u redovima novih španjolskih prvaka nije u najužem izboru.

Pa bi, za obnovu karijere, a i novi životni početak mogao dobro doći Hajduku. Koji vapi za veličinama domaće provenijencije i sanja pohod na trofej, titulu.

Kako je lani na Zvončacu objavio Livaja:

- Vratio bih se da osvojimo trofej!

I to je uradio. Fali još trofej. Prije toga se sam odvezao od atenskog AEK-a, a to je ključ posla. Dobiti odriješene ruke.

Ako bismo napravili paralelu u slučaju Vrsaljka, onda bi prije svega trebalo napraviti da se sa Atleticom dogovori...

Ne spominjući kombinaciju da bi ga u domovini rado vidjeli, glasovita Marca, sportski list koji tretira zbivanja na Pirinejskom polutoku, notirala je:

- U drugom dijelu prvenstva, kada je nezamjenljivi Trippier bio suspendiran, trener Simeone je umjesto Vrsaljka na desnom braniču koristio Llorentea ili Carrasca. Igrače koji pokrivaju druge pozicije. A Vrsaljka nije, premda je ozdravio i bio spreman.

Zbog ozljede i slabije forme sakupio je samo devet nastupa u šampionskoj karavani. Oni bi ga prodali. Ili bi razriješili ugovor.

- Ima ugovor još godinu dana, vrijednost mu je pala, a ima previsoku gažu – činjenice Marca podastire.

Zar to nije idealno da sjedne s Atleticom ovog ljeta i dogovori da se raziđu godinu prije? Gdje će ga prodavati?

I još ako mu cijena pada, po transfermarktu sad je na pet milijuna eura. Na vrhuncu, kad ga je Inter posuđivao od Atletica 2018. vrijedio je 25 milijuna eura.

Sve to s prozora iščekuje Hajduk. Koji prije toga mora nešto i prodati, da na vjenčanje, završni dogovor s Vrsaljkom ne dođe praznih ruku ili s obećanjem „platit ćemo kad budemo imali”.

Spomenimo i to da je Vrsaljko postao član Atletica prije pet godina kad su ga kupili iz Sassuola za 14 milijuna eura, posudili ga potom u Inter, cijena se dizala, pa pala, bio je ozlijeđen, vratio se u Madrid...

Sad je ozdravio, ali treba miran i strpljiv povratak u formu, uz okruženje od povjerenja.

Dražen Mužinić, skaut u školi „bijelih” u doba kad ga je Hajduk mjerkao kao kadeta Zadra, posvjedočio je:

- Pratili smo ga, bili su u mojoj kancelariji, otac i sin Vrsaljko su hajdukovci i želja im je bila doći, ali moj prijedlog upravi nije prošao zbog raznih okolnosti. Bilo bi lijepo da se sad vrati ako može. Igrao bi od srca, u to sam uvjeren, to mu je želja iz djetinjstva – uvjeren je legendarni Frfa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. srpanj 2021 13:58