StoryEditor
Hajdukima jasne ambicije

Ferro bi u klub iz ‘lige petice‘, Hajduk mu je bio dobar trampulin: Benfica ga želi prodati, a on bi pristao i na posudbu, ali dalje od HNL-a

11. lipnja 2022. - 09:46

Dan poslije priče o stoperima, Ferro je sve dalje od Hajduka! 

 

Naime, kroz portugalski tisak prolazi informacija kako je Benfica usmjerena na to da proda svoga stopera koji je bio u Hrvatskoj, odigrao dobro, ali joj nije prvi izbor da ga i sama koristi, a sam nogometaš bi rado pristao i na posudbu, dalje, ali radije negdje u “lige petice”...

Dakle, Hajduk mu barem zasad, nije u prvom opcijama produžetka suradnje.

Hajduk zasad ima sigurno Eleza, kako rekosmo, Ferro i Katić su mu pod upitnikom, Simić je tu, ali na ulasku u posljednju godinu ugovora, a Dimitrova bi produžili dalje nakon epizode posudbe u Rumunjskoj.

Ferro je vruća tema, baš nas zanima kako će se rasplesti.

Jer, nekadašnji mladi reprezentativac Portugala očito ima veće apetite nego što je to igranje u Hajduku, u HNL-u. Pitanje je hoće li mu se namjera ostvariti.

Odgovor će nam ponuditi i sam Hajduk, najkasnije do 15. lipnja jer tada se „bijeli” okupljaju, a Ferro nema razloga da ima produženi odmor. No, je li se Hajduk približio novom dogovoru s Portugalcem, zasad je tajnovito. Ako se samo sjetimo koliko je zimus trajalo povuci-potegni dok Ferro nije sletio u Split, ne treba nas čuditi što se sve to ne rješava brzo, onako kako bismo mi htjeli ili zamislili. Pljuni, pa prilipi. Ne ide to tako. Transferi su uvijek pepav posao.

Dotad, okupira nas ta vražja informacija iz Portugala, eksplicitna, kako bi se Ferro želio okušati u jačim ligama.

I to je legitimna igračeva želja, koliko god je legitimna i nakana Benfike da na njega – ne računa. Barem ne još u ovoj sezoni u kojoj se „orlovi” namjeravaju ozbiljnije pojačati.

Ferro je igrač koji je 2019. pozvan u A selekciju Portugala da zamijeni trenutačno ozlijeđenog Pepea, portugalsku obrambenu veličinu. Pred njim se otvarala velika karijera, ali je zapeo, vrata su mu se zatvorila.

U siječnju 2021. bio je posuđen u Valenciju, ali tamo se, ajme, nije naigrao. Tri nastupa. Kao da i nije došao u Španjolsku.

Doveo ga je onda Hajduk, u siječnju 2022., poslužio je Ferro Hajduku, ali i Hajduk Ferru. Ne zaboravimo, Hajduk je za račun Benfike Ferra – oživio!

Pružio mu gnijezdo, da ojača, a sad bi Ferro – odletio?!

Jasna je igračeva želja, intencija da se okuša nakon hrvatske sezone, u nekoj od “liga petice”, talijanskoj, španjolskoj ili čak njemačkoj, kako poimenično navode portugalski izvori.

Premda je ljubio Hajdukov grb u trenutku osvajanja kupa (i izjednačenja na 1:1), Ferro bi se radije iskušao na većoj sceni.

Još smo pri Ferrovu dolasku kazali da mu je Hajduk – trampolin. Ako je dobar trampulin, a jest, dobro je i odskočio. Samo je pitanje gdje će – doskočit.

U svim tim „idi mi, dođi mi” kombinacijama možda se i za Hajduk nađe novo rješenje. Možda Benfica ima još nekog asa u rukavu (na klupi) za „bijele”, nakon Krovinovića i Ferra...

No, to je već neka druga priča.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. kolovoz 2022 04:55