StoryEditorOCM
Domaći nogometsupersport hnl

Rijeka slavila u derbiju, kakva predstava Marka Pjace na Rujevici, zabio je dva gola

Piše Hina
16. rujna 2023. - 21:28

U derbiju 8. kola HNL-a Rijeka je kao domaćin na Rujevici svladala Osijek sa 2-1 (0-0). Oba pogotka za Rijeku postigao je Marko Pjaca (48, 55), da bi Petar Pušić (85) ublažio poraz Osijeka.

Rijeka je bila značajno bolji suparnik u prvih 45 minuta, ali je tu svoju bolju igru materijalizirala tek početkom nastavka. Briljirao je povratnik u HNL, bivši reprezentativac Pjaca koji je svoju ekstra klasu potvrdio s dva sjajna gola.

U 48. minuti Pjaca je primio loptu na više od 30 metara od suparničkog gola, okrenuo svog čuvara Pušića i zatim udarcem sa 25 metara svladao Malenicu.

Još je ljepši bio Pjacin potez u 55. minuti, kada se sjurio po lijevom krilu, ušao u kazneni prostor, tamo se poigrao s Duarteom i Fiolićem, a onda sa 10-ak metara pogodio suprotni donji kut.

Osijek je poraz ublažio pred kraj dvoboja kada je Fiolić u suparničkom kaznenom prostoru pronašao Fiolića, a ovaj vidio prsvodobno utrčavanje Pušića na drugu vratnicu kojemu nije bilo teško s pet metara pogoditi praznu mrežu.

Druga Rijeka sada ima 13 bodova, kao i treći Dinamo s tim da je Rijeka odigrala sedam, a Dinamo šest susreta, dok je Osijek četvrti sa 11 bodova iz sedam susreta.

Na vrhu je Hajduk sa 15 bodova iz šest utakmica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 00:16