StoryEditorOCM
Domaći nogometdanas pada odluka

Prozvali su ‘vatrene‘ da su stari, ali ipak žele izbjeći Hrvatsku: ‘Zbog njih skupina može biti neprobavljiva‘

Piše Sport SD
2. prosinca 2023. - 09:42

As je najavio današnji ždrijeb skupina za Europsko prvenstvo koje će se igrati u Njemačkoj od 14. lipnja do 14. srpnja sljedeće godine. "Ples kuglica" je na rasporedu od 18 sati,  a bit će formirano šest skupina po četiri reprezentacije u svakoj. Analizirajući moguće suparnike, španjolski medij piše i o Hrvatskoj.

"Mnogo je moćnih reprezentacija koje bi najbolje bilo izbjeći. Postoji mogućnost formiranja skupine smrti i taj je rizik velik. Veći no ikad. Aktualni prvak Italija, Modrićeva Hrvatska, Koemanova Nizozemska, Mađarska, Tuska ili Švicarska, sve su to opasnosti na koje nitko ne želi naletjeti", piše As pa secira treću jakosnu skupinu.

"Zbog njih skupina može biti ili prihvatljiva ili neprobavljiva. Hrvatska je morala čekati do zadnjeg dana da bi osigurala Euro", podsjeća se pa navodi da bi turnir trebao biti posljednji veliki za Luku Modrića i dodaje:

"Nitko ne želi Hrvatsku, ona uvijek briljira kad je to potrebno. Treća momčad s prošlog svjetskog prvenstva je reprezentacija koju svi žele izbjeći."

Momčad izbornika Zlatka Dalića nalazi se u trećoj jakosnoj skupini s Nizozemskom, Škotskom, Slovenijom, Slovačkom i Češkom, što znači da s njima sigurno neće biti u skupini Eura. Mogla bi igrati protiv Španjolske, jedne od momčadi iz prve jakosne skupine, o čemu i piše As.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 13:03