StoryEditorOCM
Domaći nogometnovi izazov

Marko Pjaca potpisao trogodišnji ugovor s Rijekom: ‘Jedva čekam početi u novoj momčadi‘

Piše Hina
1. rujna 2023. - 17:49

Rijeka je u ovom trenutku najbolji izbor za mene, rekao je 28-godišnji hrvatski nogometaš Marko Pjaca, novo ime u igračkom kadru prvoligaša s Rujevice.

Rijeka je službeno na svojim internetskim stranicama objavila kako je dovela nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca, a Pjaca je potpisao trogodišnji ugovor. U Rijeku je Pjaca došao iz Juventusa.

- Imao sam želju vratiti se u Hrvatsku. Veselim se dolasku u Rijeku i jedva čekam početi u novoj momčadi - rekao je nogometaš koji je tijekom karijere skupio i 24 nastupa za seniorsku reprezentaciju Hrvatske, uz jedan pogodak.

Profesionalnu karijeru Pjaca je počeo u Lokomotivi gdje je igrao od 2012. do 2014. godine, a potom je do 2016. nosio dres Dinama. Te godine napravio je transfer u Juventus, tada najbolju talijansku momčad, ali se u ni jednom trenutku nije na pravi način snašao u klubu iz Torina. Između ostaloga, razlog su bile i brojne te učestale ozljede.

Juventus ga je godinama slao na brojne posudbe pa je tako prije Rijeke Pjaca redom igrao za Schalke, Fiorentinu, Anderlecht, Genou, Torino i Empoli.

Rijeka nakon pet utakmica u HNL-u ima tri pobjede i dva poraza, dok je ovaj tjedan zapela na posljednjoj stepenici prema grupnoj fazi Konferencijske lige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 09:37