StoryEditor
Domaći nogometpomirba i s mamićem

Ćakula s ‘trenerom svih trenera’: Pametan je Jakobušić, zna on da od svađa nema ništa, da nisu zaoštrili odnose s HNS-om, već bi dobili novi travnjak

10. prosinca 2020. - 22:16

Ćiro Blažević ne krije svoju razočaranost zbog poraza Hajduka protiv Rijeke. I ne samo zbog toga.

- Porazom su se "Bijeli" udaljili od želje da se domognu vrha. A to je velika šteta ne samo za Split , Dalmaciju i Hrvatsku, već cijelu nogometnu Europu. Malo je koji nogometni puk zaslužio visoke domete kao navijači Hajduka. Njihova privrženost klubu je fanatična. Nalik onoj navijača Liverpoola, Barcelone, Manchester Uniteda… A poraz protiv Riječana splitski nogometaši nisu zaslužili. Bili su bolji - počeo je Ćiro naš uobičajeno otvoreni razgovor.

Ako poraz nije zaslužen, zbog čega je Hajduk izgubio!?

- Zbog tog vražjeg terena i naših nepotrebnih nogometnih svađa! Da nisu previše zaoštrili odnose s HNS-om "Bijeli" bi još lani, kao i drugi, od HNS-a dobili novi hibridni travnjak. U normalnim uvjetima Hajduk bi, uvjeren sam, nadvisio Riječane. Neovisno o homogenosti momčadi s Ruijevice. Ovako Hajduk je u, za nogomet, nemogućim uvjetima odigrao utakmicu stvarno ratnički, ali nije imao sreće.

Posegnuli ste za izrazom „previše zaoštrili“. Je li moguće da taj problem riješi novi predsjednik uprave Dubrovčanin Luka Jakobušić?

- Prvi potezi sugeriraju da može. Da je odlučan, beskompromisan, ali da mu ni diplomacija nije strana. Da sam na njegovu mjestu uzeo bih za savjetnika starog, dobrog Antu Žaju. Čovjeka, koji neizmjerno voli Hajduk i dalmatinski nogomet, ali koji je, dok je bio tajnik, u svakom trenutku znao gdje je "Bijelima" mjesto. Svejedno, radilo se o prvenstvu bivše države ili Prvoj hrvatskoj ligi. Znao je kako doći do velikog uspjeha bez velikih medijskih istupa. Onako mudro, tiho iz prikrajka.

Zašto ste toliko uvjereni da Jakobušić može probuditi Hajduk, popraviti odnose s HNS-om?

- Ćutim da je pametan čovjek, koji zna dobro da od svađa nema ništa. Da uvijek valja tražiti putove pomirbe. Eto, sad će svi hrvatski prvoligaši dobiti više od 3 milijuna kuna zbog lanjskih rezultata Dinama u europskoj Ligi prvaka. Zašto bismo onda bili protiv uspjeha Dinama ili sutra Hajduka, Osijeka i Rijeke? Mala smo zemlja da bismo se toliko svađali, dijelili.

Dinamo i ove godine dobro brodi. Lansirao je i nove mlade zvijezde, koje će jamačno koristiti hrvatskom nogometu. Poput Majera i Gvardiola.

- Nemam ja ništa protiv Nenada Bjelice, ali pogriješio je, sine, u pogledu Lovre Majera. Nije mu pružio pravu priliku, govorilo se da će ga posuditi Osijeku. Zoran Mamić , očito, misli drugačiji. Bio bih silno sretan da u Hajdukovu dresu već sutra osvanu novi, mladi dalmatinski igrači slični Majeru i Gvardiolu. Uostalom, koliko znam, i Gvardiol je po ocu Dalmatinac.

Vaš pomirljiv ton, kad pričate o Zoranu Mamiću, neizravno sugerira da ste pomirili s Mamićima, pa i kumom Zdravkom!?

- Nemoj me, sine, izazivati. No, na dobrom si tragu. Život je prekratak da bi s nekim, koji ti je bio blizak, bio godinama svađen – završio je Ćiro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2021 07:45