StoryEditorOCM
Domaći nogometTriput je triput

Ako Dinamo obrani naslov, Hajduk i Rijeka sanjat će nevjerojatne povratke ‘modrih‘ u finišima utakmica s Osijekom

Piše Frane Vulas
4. ožujka 2024. - 18:43

U sva tri međusobna ovosezonska prvenstvena susreta Dinamo se protiv Osijeka spašavao u samim završnicama utakmica. Taj film smo gledali i u nedjelju. Osijek je jako dugo na punoj Opus Areni vodio pogotkom Domagoja Bukvića iz prvog poluvremena, ali je napadač Dinama Sandro Kulenović u četvrtoj minuti sudačke nadoknade zabio za konačnih 1:1.

Tih 1:1 je u konačnici Dinamu sigurno malo. Sada momčadi trenera Sergeja Jakirovića zaostaje pet bodova za Rijekom, četiri za Hajdukom, doduše uz odigrani susret manje. Međutim, možda baš takav povratak u konačnici bude presudan u borbi za naslov prvaka. A Dinamu je to već treći nevjerojatan povratak u ovosezonskim okršajima s Osijekom u SuperSport HNL-u.

U prvom krugu SuperSport HNL-a, u 7. kolu, Osijek je na svom travnjaku vodio s čak 2:0. Dinamo je prvo smanjio preko Mahira Emrelija u 70. minuti, a onda je iz dva kaznena udarca zbog kojih su se u Osijeku bunili pogocima Bruna Petkovića u 87. i 96. minuti došao do velikog preokreta i pobjede 3:2. A u susretu 16. kola odigranom 25. studenoga prošle godine u Maksimiru Osijek je kao gost imao bod u džepu pogotkom mladog Antona Matkovića za 1:1. Međutim, i tada je Dinamo zabio u 90. minuti, Gabriel Vidović donio je u finišu susreta ‘modrima‘ trijumf 2:1.

Osijek je u sva tri susreta bio nadomak iznenađenja, bodova, a na koncu je zbog nesreće, manjka koncentracije, možda i nekih sudačkih odluka, kvalitete i pobjedničkog karaktera momčadi iz Zagreba, osvojio samo jedan od mogućih devet bodova. Dinamo je u pravilu gubio utakmice ili bodove, ali se senzacionalno svaki put vraćao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:21