StoryEditor
SplitVIRUS SE ŠIRI

Zbog čak 16 korona-pozitivnih učenika i dvoje nastavnika, kompletna smjena splitskog MIOC-a upućena na online nastavu

22. listopada 2020. - 16:00
Split, 111119. Vec cetiri tjedna traje strajk zaposlenih u srednjim i osnovnim skolama.Neki nastavnici lll Gimnazije - MIOC-a odrzavaju nastavu unatoc strajku. Na fotografiji: Zgrada u ulici Matice hrvatske u kojoj se nalaze MIOC, Graditeljsko geodetska tehnicka skola, Skola za dizajn, grafiku i odrzivu gradnju te Prirodoslovna skolaNikola Vilic/Cropix

Nakon što je još jednom učeniku splitske III. Gimnazije sinoć potvrđen COVID, u samoizolaciju je poslano i četvrto razredno odjeljenje iste smjene, pa je odlukom škole i epidemiologa cijela A smjena s današnjim danom upućena na online nastavu. Podsjetimo, u ovoj je školi na Covid pozitivno 16 učenika i dvoje profesora, pa je ravnateljica Deana Bokšić ovu mjeru predložila kako bi prevenirala eventualno širenje virusa između razreda, što do sada nije bio slučaj.

U školi su, kaže, spremni odgovoriti ovakvom izazovu, te za njega dobro opremljeni.

- Svi su profesori u realnom vremenu iz prostora škole odradili nastavu putem ˝Moodle platforme˝ i naše ˝eTreme˝, gdje smo kreirali virtualne sadržaje, te pomoću ˝Blue Buttom˝ platforme za video konferencije s učenicima, koji su nastavu pratila od kuće. Proljetos smo kupili novi softer koji nam sve to omogućava i za sada sve uredno radi. Naravno, uz manja zapinjanja - ipak je ovo bio tek prvi dan - govori nam ravnateljica Bokšić, ističući kako u školi nisu primili nikakve primjedbe na ovakvu odluku.

Svi su, kaže, čak odahnuli, jer nakon proteklih nekoliko dana koje su obilježila saznanja o novim oboljelima, i pritiska koji su, dodaje, svi osjetili, izrečena mjera rasteretila je kako školu, tako i učenike, odnosno roditelje, te svima ulila sigurnost.

Nastava će se, doznajemo, odvijati online do 30. listopada, nakon čega će se učenici splitskog ˝MIOC-a˝, ne bude li se broj zaraženih povećao, vratiti u školske klupe.

U suprotnoj je smjeni, ističe Bokšić, u samoizolaciji samo jedan razed, koji se uskoro vraća na nastavu, jer u njemu, srećom, nije došlo do širenja virusa pa u školi očekuju da će se nastava za tu smjenu nastaviti odvijati neometano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. siječanj 2021 16:05