StoryEditorOCM
Splitnije predmet spora

Vlasnicima zemljišta na Marjanu ‘pala‘ tužba, gradska ustanova likuje: ‘Ništa od privatnih želja za izmjenama granica‘

Piše Mia Uzinić
24. siječnja 2024. - 17:10

Upravni sud u Splitu je po sucu Ivanu Dadiću odbacio tužbu "Udruge vlasnika zemljišta na Marjanu" oko usklađenja granica park-šume, jer je "podnesena u stvari koja ne može biti predmet upravnog spora".

Ovom informacijom pohvalila se Javna ustanova za upravljanje park-šumom Marjan na svom Facebooku, a objavu je podijelio i zamjenik gradonačelnika Bojan ivošević.

image

Upravni sud u Splitu.
 

Vladimir Dugandžić/Cropix

- Navodi tužitelja da su promjenom vlasničke strukture (ukidanja društvenog vlasništva i povratka privatnog vlasništva) i donošenjem važećeg Zakona o zaštiti prirode, prestali važiti gore navedeni akti o proglašenju, paušalni su i protivni zakonu - stoji u rješenju suda.

Također je navedeno da su u očitovanju jasni stavovi nadležnog Ministarstva, ustanove koja upravlja park-šumom Marjan i jedinice lokalne samouprave na čijem području se ista nalazi, iz kojih je razvidno da ne postoje zakonske i stručne pretpostavke za izmjenu granica Park-šume Marjan.

image

Marko Pejnović, ravnatelj javne ustanove za upravljanje park šumom Marjan
 

Joško Šupić/Cropix

Iz Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan" poručuju da izgleda da ipak neće biti ništa od privatnih želja za izmjene granica zaštićenog područja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 09:34