StoryEditorOCM
Splitadvent

Upaljena prva svijeća na adventskom vijencu kod fontane na Rivi, gradonačelnik Splita uputio poruku mira

Piše Lucija Vujnović
2. prosinca 2023. - 19:54
Fra Martin Jaković, župnik i gvardijan samostana sv. Frane, direktorica Turističke zajednice grada Splita, Alijana Vukšić i gradonačelnik Ivica Puljak upalili se prvu svijeću na adventskom vijencu kraj fontane na RiviSaša Burić/Cropix

Gradonačelnik Ivica Puljak, direktorica Turističke zajednice grada Splita, Alijana Vukšić i fra Martin Jaković, župnik i gvardijan samostana sv. Frane upalili su danas  prvu svijeću na adventskom vijencu kraj fontane na Rivi čime je službeno otvoren splitski Advent.

- Paljenjem prve adventske svijeće započinje period u godini kada smo svi radosni i veseli, a ono što bi mi željeli je i da to bude vrijeme mira. Želim svim našim sugrađankama i sugrađanima i svim gostima grada Splita da imaju lijep i ugodan Advent, da ga provedu u radosti i zdravlju sa svima koje vole - poručio je gradonačelnik Ivica Puljak nakon paljenja prve svijeće na adventskom vijencu na Rivi.

Poruku nade i ulaska u sretno razdoblje godine uputila je i Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita pozivajući građane da obiđu sve ovogodišnje adventske lokacije u gradu.

- Ove godine smo posebni naglasak stavili na dječje programe, a kulturni programi su uključili Hrvatsko narodno kazalište i Hrvatski dom Split, te splitsko Kazalište lutaka, a od pozivam građane da se vrate na Rivu u svoj dnevni boravak gdje su ponovo postavljene kućice, a uz Prokurative, Zvončac, Mertojak i Kampus, ima puno razloga i za doći u Žrnovnicu -rekla je Alijana Vukšić.

Svečanost simboličnog paljenja prve adventske svijeće svojim je nastupom uveličao Splitski Ženski zbor.

image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix
image
Sasa Buric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:21