StoryEditorOCM
SplitFESTIVAL ZNANOSTI

U Zvjezdano selo Mosor stiže fizičar svjetskog glasa Goran Senjanović: organiziran i besplatni prijevoz

Piše split Sd
22. travnja 2024. - 13:41

Na Sveučilištu u Splitu u ponedjeljak je svečano otvoren Festival znanost koji se održava do 27. travnja, a glavna tema je inteligencija. U rad Festivala znanosti će se i ove godine uključiti udruga Zvjezdano selo Mosor, i to tako da će u petak, 26. travnja u zvjezdarnici u Gornjem Sitnom biti održano znanstveno-popularno predavanje pod nazivom "Svemir čestica".

Predavanje će održati prof. dr. sc. Goran Senjanović, ugledni, svjetski poznati fizičar, profesor emeritus na International Centre of Theoretical Physics (ICTP), jednom od najvažnijih instituta teorijske fizike na svijetu.

Prof. Senjanović, rođeni Splićanin, trenutno radi i kao predavač na prestižnom Ludwig-Maximilians Sveučilištu u Münchenu (LMU).

Predavanje prof. Senjanovića će započeti u 19 sati, nakon čega će, ako to vremenski uvjeti dopuste, za sve zainteresirane na terasi zvjezdarnici biti upriličeno i astronomsko promatranje neba teleskopom.

Program će potrajati do 24 sata, a ulaz je za sve besplatan.

U suradnji s Gradom Splitom i tvrtkom "Promet" za zainteresirane građane je organiziran i besplatni prijevoz autobusima. Dva autobusa polaze prema zvjezdarnici s kolodvora u Sukoišanskoj ulici u 18 sati, a povratak sa zvjezdarnice je u 23 sata. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 13:41