StoryEditorOCM
Splitpokrenulo se

U još jednom splitskom naselju kreće raskopavanje ulica; stanovnici ovo desetljećima čekaju, radovi počinju idući tjedan

Piše Split SD
20. veljače 2024. - 14:34

Kako će izgledati realizacija projekta "Odvodnja i vodoopskrba naselja Žrnovnica i Korešnica" sinoć su predstavnici "Vodovoda i kanalizacije" predstavili mještanima Žrnovnice u mjesnoj Osnovnoj školi.

Okupljene je na početku pozdravio predsjednik Mjesnog odbora Mario Lolić, a potom i gradonačelnik Ivica Puljak koji je rekao kako je jedna od najvažnijih stvari koju ima u svom programu da cijeli Split ima vodovod i kanalizaciju.

Zahvalio je direktoru ViK-a Miroslavu Deliću koji je u proteklih šest mjeseci odblokirao ovaj i druge projekte, kao i mještanima Žrnovnice na dolasku i interesu koji pokazuju za realizaciju ovog vrijednog projekta.

image
Joško Šupić/Cropix

Miroslav Delić rekao je kako nije bio optimističan oko ovog projekta, koji je već trebao biti završen prošle godine, no uspjeli su ga pokrenuti, a već sljedeći tjedan s izvođačem radova potpisat će se Ugovor te ga se uvesti u posao.

– Mi ćemo učiniti sve da projekt bude završen u roku od 34 mjeseca, a s vaše strane trebamo strpljenje. Radovi će se izvoditi i tijekom ljeta, no nastojat ćemo u najmanjoj mogućoj mjeri ometati sezonu – rekao je Delić.

image
Grad Split/Facebook

O samom projektu, koji je dio Aglomeracije Split – Solin, govorio je voditelj projekta Mladen Mimica. Rekao je da se radi o velikom i složenom projektu koji obuhvaća oko 50 kilometara cjevovoda, tri crpne stanice i oko 2000 kućnih priključaka.

Mještane Žrnovnice zanimali su tehnički detalji koji će utjecati na njihovu svakodnevicu za vrijeme realizacije projekta, a onda i u budućnosti.

image
Grad Split/Facebook

Službe" Vodovoda i kanalizacije" stavile su se na raspolaganje za sve njihove pojedinačne upite, prezentirani materijali bit će im dostupni i u Mjesnom odboru, a prije početka radova obići će se čitav teren i utvrditi dinamički plan.

Najavljeno je i kako će Grad Split, po završetku izgradnje vodovoda i odvodnje, sanirati ceste kroz Žrnovnicu kako bi ovo naselje na istoku Splita doživjelo pravi komunalni procvat.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:33