StoryEditorOCM
SplitNova moda

Turisti po Splitu sad šetaju u - mudantama; ‘Danas tako, sutra golog k...a‘. Komunalci, lova samo čeka da je pokupite

Piše G. M.
23. lipnja 2023. - 16:38

“Gradonačelniče, što se ovo događa”, “Di su komunalci”, “Još je to dobro, uskoro će i bez gaća ovim tempom kažnjavanja”, “Ovo bi tribalo baturicon oplest … sad u mudantama, a sutra gole kite...”, “Poteštat i komunalci lošije vide, očito”, zaredali su se komentari članova Facebook grupe Get Getanima ispod fotografija razgolićenih turista u središtu grada. Ništa nova...

image

Razgolićeni turisti u Marmontovoj

Get Getanima/Facebook

Prizori raskalašenih mladih stranaca u centru Splita postali su uobičajeni – ovaj put se, umjesto sunčanja na zelenoj površini na Rivi ili, primjerice, presvlačenja u kupaće kostime nasred Voćnog trga (još su to mila majka situacije), turisti u slip mudantinama šetaju Marmontovom, a bome i razodjeveni kupaju u portu.

Dobro se pitaju građani - gdje su ti komunalni redari i što ih ne oderu po džepu, pa će se u Splitu onaj dio obijesnih turista početi ponašati poput njegovih građana. Potonjima, kakvi god da bili, ovakve stvari ne padaju na pamet. Ni u u vlastitom ni u u drugim gradovima.

image

Razgolićeni turisti na Rivi

Get Getanima/Facebook

Prema aktualnoj Odluci o komunalnom redu komunalni redari imaju odriješene ruke neprimjereno odjevenima naplatiti kaznu od 1000 kuna. Nema im druge doli intenzivnije krcati gradsku blagajnu tako prikupljenim novcem, koji se, doslovno, na izvo‘lte nudi na splitskim ulicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 02:05