StoryEditorOCM
Splitu eteru

Tko će zamijeniti Karla Reitobera na mjestu glavnog urednika Radio Splita? Natječaj je u tijeku, uvjeti se znaju...

Piše M. U.
7. ožujka 2024. - 11:27

HRT je u potrazi za novim urednikom Radio Splita, a traži se jedan izvršitelj na mandat od pet godina. Za urednika može biti imenovan hrvatski državljanin koji ima završen sveučilišni diplomski studij ili s njim izjednačen studij te najmanje pet godina radnog iskustva na uredničkim poslovima.

Potrebno je i poznavati tehnologiju proizvodnje, pružanja i prijenosa audio i audiovizualnih medijskih usluga, multimedijskih sadržaja i usluga elektroničkih publikacija te imati najmanje deset godina radnog iskustva. Urednik ne može biti osoba koja uživa imunitet po bilo kojoj osnovi, koja je državni dužnosnik ili obnaša dužnost u tijelima političkih stranaka ili tijelima jedinica lokalne i područne samouprave. 

Među ostalim, urednik ne može biti ni osoba koja obavlja bilo koje poslove u konkurentskoj pravnoj osobi, a ako takve poslove obavlja u slučaju imenovanja, treba ih prekinuti. Sve uvjete natječaja možete pogledati ovdje

Sadašnji urednik, Karlo Reitober, novinar je HRT-a već više od 30 godina, a urednikom je imenovan prije pet godina.

image

Karlo Reitober, glavni urednik Radio Splita

Vojko Basic/Cropix

Protukandidat Reitoberu 2019. godine bio je Denis Šabić. Šabić je bio optužen da je tijekom duljeg razdoblja naplaćivao gostovanja u u svojoj emisiji "Topnjača". Njegova je kolegica na zajedničkom kompjutoru slučajno pronašla njegov privatni e-mail račun. Samo za siječanj 2023. godine slao je račune raznim udrugama, ljudima, izvođačima, općinama, župama i ostalima, a radilo se o iznosima od 200 do 400 eura. 

image

Denis Šabić, snimljen davnih dana na jednom događaju s glumcima Anom Gruicom i Ivo Perkušićem

Nikša Stipaničev/Cropix

– Denisu Šabiću otkazan je ugovor o radu. Istina je da je uzimao novac, nažalost, što je sramota za firmu. Jučer mu je poslan otkaz, mislim da mu je već danas uručen. Ne znam koliko je točno zaradio, bili smo u šoku kada smo čuli da je sustavno to radio godinama. Ne znamo još što će biti dalje, no mislim da HRT neće stati samo na ovome – kazala je tada Nevenka Mikac, voditeljica Odjela komunikacija HRT-a.

image

S proslave 65 godina Radio Splita
 

Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:29