StoryEditorOCM
SplitNIŠTA SE NE VIDI

Tisuće ljudi prođe u Splitu preko ovog terminala, pogledajte na što sliči. Turisti k‘o muhe bez glave traže brojeve...

Piše Lucija Vujnović
29. rujna 2023. - 12:19

Facebook grupa Za boji Split - Svi skupa u opisu navodi svoju zadaću, a to je "ukazivati na probleme, kao i načine na koje bi se ti problemi mogli riješiti, te incirati i provoditi akcije za rješavanje problema, sa tim ujedno i otvarati oči našim sugrađanima kako bi kvalitetnije mogli sagledati stvarno stanje stvari i, na koncu, odlučiti i sami sudjelovati u upravljanju gradom, prvenstveno kroz pravilne odabire na izborima".

Jedan od problema koje je istaknula naša sugrađanka J.K. je situacija na kolodvoru na Sukoišanskoj s kojeg polaze brojne linije među njima i one prema aerodromu, Omišu, Kaštelina, Trogiru i ostalim turističkim mjestima pa tako kroz ovaj terminal prođe mnoštvo turista.

- Danas su turisti kao muhe bez glave na Sukoišanskoj tražili s kojeg perona kreće njihov autobus. Sve uredno piše na tri nadstrešnice, broj, polazak, no ne vidi se broj. Dok sam čekala prijateljicu, malo sam šetala i onda ugledala jedva vidljive brojeve. Valjda će ovo netko pročitati i kulturno, vidljivo označiti brojeve.

image
J. K.

A javili su se i u komentarima:

- Moš mislit, bolje je označeno u jednom selu u Lici nego u St - napisala je N.N.Č.B.

A slaže se i D.A. koja piše:

- Lakše mi se snać‘ u javnom prometu u bilo kojem gradu svita nego doma.

Kontaktirali smo direktora "Prometa" Stanka Sapunara koji je odmah istog dana poručio kako će otići na teren i provjeriti situaciju.

Već idućeg dana poslali su službeni odgovor u kojem priznaju pogrešku.

- Možemo kazati da na pojedinim peronima horizontalne brojčane oznake nisu dobro vidljive i da ćemo u što kraćem vremenu obnoviti kompletnu horizontalnu signalizaciju na terminalu Sukoišan - poručio je.

Nadamo se da neće sve ostati samo na riječima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 19:51