StoryEditorOCM
SplitLjutiti ispad

Tijekom rasprave o Karepovcu Ivošević napustio sjednicu, pa se brzo vratio i napao oporbu: ‘Ne date mi govoriti...‘

Piše Petra Klarić
27. ožujka 2024. - 17:42

Na sjednici Gradskog vijeća izglasan je "Prijedlog odluke o preuzimanju obveze osiguranja financiranja zatvaranja odlagališta otpada „Karepovac“, održavanja i nadzora istog nakon zatvaranja za razdoblje od najmanje 30 godina nakon zatvaranja", a ova točka je, očekivano, u vijećnici izazvala tenzije.

Iako se radi o točki koja se tiče isključivo financiranja zatvaranja ovog odlagališta, HDZ-ov Tomislav Šuta raspravu je iskoristio da podsjeti na loš postotak odvajanja otpada u Splitu. Reciklira se, kaže on, manje od 20 posto, iako bi trebali odvajati barem 50 posto otpada. Zanimalo ga je i što je sa sortirnicom i kompostanom, ali i tržištem za otpad koji se reciklira.

image
Saša Burić/Cropix

Na njegove upite odgovorio je dogradonačelnik Bojan Ivošević. Sa Šutom se složio po pitanju sortirnice i kompostane, ali mu je zamjerio što širi priču. Podsjetio ga je da je za kompostanu u Kaštelima zaslužna tamošnja HDZ-ova vlast.

Cijeli narativ zaustavio je šef vijeća Željko Domazet, koji je rekao da nema potrebe da se spominju političke stranke i dodatno širi priča. Njegova primjedba razljutila je Ivoševića, koji je napustio sjednicu, ali se vrlo brzo vratio.

U raspravi je sudjelovao i SDP-ov Davor Matijević, koji je rekao da priču neće dodatno širiti, ali je pozvao kolege da se ovoj temi dodatno posvete, možda čak i na tematskoj sjednici. Kaže da se radi o gorućem problemu, a s njim su se složili i brojni drugi vijećnici, među njima i Damir Barbir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 17:15