StoryEditorOCM
SplitŽESTOKI KOMENTARI

Stanari u centru Splita ispalili na novi projekt gradske vlasti: ‘Morat ćemo ugraditi lebdeće spojlere na svoja auta...‘

Piše Frano Kiso
29. studenog 2023. - 17:53

Gradonačelnik Ivica Puljak i dogradonačelnik Bojan Ivošević u utorak su predstavili novi projekt uređenja javnih površina, a u planu je i proširenje pješačke zone u Varošu na potezu Ulica bana Jelačića - Ban Mladenova – Šperun.

- Takozvani “varoški trokut” pretvorit ćemo iz ceste u pješačku zonu, koju ćemo onda i urediti. Trenutno je pri kraju izrada idejnog rješenja - rekao je Ivošević jučer, a reakcije Varošana na društvenim mrežama su u najmanju ruku – žestoke.

image



 

Božidar Vukičević/Cropix

- Stanari Šperuna, Ban Mladenove i Križeve morat će ugraditi lebdeće spojlere na svoje automobile da ih mogu po noći parkirati u zraku – ogorčeno se žale stanovnici užeg centra grada i kažu da sve ovo pogoduje turistima.

image
Facebook Screenshot

- Meni se čini da se Split uređuje samo za turiste. Tko će se tu šetat, mi sigurno nećemo, a istovremeno se kotar Varoš ostavlja bez kolnog pristupa.

- A za koga se šire pješačke zone? Zimi pasa u gradu nema. Puno pametnije bi bilo da razmišljate kako oživiti centar grada. Nikad gora vlast u Splitu – piše jedna čitateljica na našem Facebook profilu.

image

Jelačićeva ulica

Ante Čizmić/Cropix

- Naša kvaliteta života u Varošu se rapidno i bespovratno pogoršava. U zadnjih par godina ukinuto nam je oko 70-tak parkirnih mjesta i s ovim novim idejama ukinuti će se dodatnih dvadesetak. Varoš nije glasačka masa, pa stoga ni građani Kotara Varoš nisu bitni - kazala nam je Ives Cikatić, turistička vodičica za osobe s invaliditetom.

image
Facebook Screenshot

Pojavio se i problem dostave, odnosno kolničkog prilaza za dostavna vozila koja se tu svakodnevno kreću.

- Hoće li nakon "redizajna" dostava skupljati kazne od komunalaca i tegliti robu preko auta, zidića, štekata i bubamara?

Mnogi zazivaju gradnju podzemnih garaža umjesto da se ograničavaju ionako malobrojne parkirališne zone.

- Lipo će oni potaracat i ono malo parkirnih mista, a garaže ispod Starog placa ili kod Lučice će se napravit na Sveto Nikad.

image
Facebook Screenshot

- Pričaju o širenju pješačkih zona dok naplatni parking u centru grada kod dviju zgrada Suda izgleda kao u Africi – ozlojeđeni su mještani.

- Bojan je najjača karika HDZ-a. Tribaju mu dignit spomenik. Zbog njih dvoje će HDZ bit na vlasti idućih 40 godina – nižu se komentari koji svjedoče da bi ovo mogao biti izrazito nepopularan potez gradske vlasti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 22:49