StoryEditorOCM
Splitnije mu lako

Vlasnik trgovina u centru Splita frustriran je zabranom rada: ‘Ne želim ni razmišljati o gubicima, sve mi je to stresno‘

Piše split sd
15. kolovoza 2023. - 22:43

Split je pun posjetitelja, a gradom se proteže živahna atmosfera. Na obali je usidren veliki kruzer sa tisućama ljudi, a centar grada doživljava značajne gužve.

Štandovi rade punom parom, kafići i restorani su ispunjeni posjetiteljima, no suvenirnice i trgovine su zatvorene.

Petar Jelenić, obrtnik specijaliziran za prodaju nakita, je među onima koji su prisiljeni prestati s radom, a svoje nezadovoljstvo je podijelio s novinarom Nove TV.

‘‘Imam četiri trgovine i više od petnaest zaposlenih, plus članovi obitelji. Izuzetno frustrirajuće je što kao vlasnik, osoba koja plaća značajne najmove, nisam mogao raditi. To je situacija u kojoj osjećate duboku bespomoćnost‘‘, naglasio je Jelenić.

S obzirom na to da je novi zakon stupio na snagu početkom srpnja, ova godina će nekako proći, ali dalje će situacija postajati sve teža.

Jelenić ne želi ni razmišljati o mogućim gubicima koji bi se mogli akumulirati. ‘‘Noći su već postale nemirne, sve to izaziva stres.‘‘

Posebno napominje da kruzeri najčešće stižu nedjeljom i ističe da industrija u Hrvatskoj nije baš u cvatu te ljudi često moraju se okrenuti turizmu.

‘‘Ako se ova situacija nastavi iduće godine, mogla bi rezultirati smanjenjem plaća i čak otkazima. Prava radnika, koja su bila prioritet, sada dolaze u drugi plan‘‘, zaključuje Jelenić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:28