StoryEditorOCM
SplitLjubav i kampanja

Splitski SDP-ovac o postupcima solinskog poteštata: Sram ga bilo, trebao bi povući prijedlog i pokriti se ušima, a ne...

Piše Božidar Lončar
28. prosinca 2023. - 19:50

Davor Matijević, predsjednik SDP-a Split i gradski vijećnik oglasio se na Facebooku nakon što smo danas objavili tekst u kojem smo razgovarali s Marijanom Žižić, pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo, zaštitu okoliša i europske fondove Grada Solina u kojoj nam je odgovorila na pitanje hoće li prihvatiti mjesto u Nadzornom odboru "Vodovoda i kanalizacije Split" ako ju prihvati Skupština gradske tvrtke na sjednici u subotu 30. prosinca te je li u ljubavnoj vezi s Daliborom Ninčevićem, HDZ-ovim gradonačelnikom Grada Solina. On ju je predložio na to mjesto.

image

Marijana Žižić.

Joško Šupić/Cropix

Ovo je pitanje otvorio sam Matijević objavom na Facebooku u srijedu 27. prosinca kada je naveo kako je solinski gradonačelnik "ispod bora ženi Marijani poklonio imenovanje u NO Vodovoda". Istog dana smo kontaktirali Ninčevića koji nam je odgovorio kako Žižić nije njegova "imenovana supruga" i nisu "službenoj vezi".

image

Marijana Žižić i Dalibor Ninčević (u pozadini)

Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix

U novom statusu Matijević ističe kako pet godina nitko javno nije zavirivao u sobu ili krevete, ali je stvar "javnog novca i javnog interesa":

- Javni novac i javne ovlasti su javni interes. Nitko nikome nema pravo zavirivati u sobu ili krevet niti bih to napravio i kako čujem 5 godina to nitko nije javno ni napravio, no kad se radi o javnom novcu, onda je u pitanju javni interes i onaj tko kao izabrani predstavnik građana svog supružnika, vjenčanog ili nevjenčanog, za 250 eura mjesečno predlaže za imenovanje je trebao misliti o tome. Sram ga bilo što je to napravio, što se licemjerno išao pravdati, a onda još i tajiti. Nepošteno prema građanima, a i prema osobi s kojom je.

HDZ-ovac bi trebao povući prijedlog, pokriti se ušima i čekati da buka prođe, ali ne, on nam se svima ide izdavati kao borac za pravdu. Žao mi dođe Plenkovića - naveo je Matijević.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 11:14