StoryEditorOCM
Splitviroze i mučnine

Splitski hitnjaci danas padaju s nogu od posla. Doznali smo što je pokosilo Splićane

Piše Tanja Šimundić Bendić
26. prosinca 2023. - 13:53
Poslije mirnoga Badnjaka i Božića, splitska Hitna pomoć na Svetog Stjepana zatrpana je intervencijama (ilustracija)Jakov Prkić/Cropix

Blagdan sv. Stjepana počeo je za djelatnike splitske Hitne pomoći s intenzivnijim opsegom posla. Od voditeljice smjene doznajemo da se od jutra bilježi povećan broj intervencija po kućama i stanovima. Uzrok su povišene temperature, viroze, korona, slabosti, bolna stanja, doznajemo na Zavodu za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije. Za razliku od blagdana prvog kršćanskog mučenika, Badnjak i Božić prošli su relativno mirno. Kako nam kažu na splitskoj Hitnoj, poput vikenda, kad se bilježi veći broj izlazaka mladih ljudi.

– Ali zato smo na blagdan sv. Stjepana imali puno više posla. Uz ovo što nas je od jutra dočekalo, očekujemo tijekom dana i eventualno povećani broj osoba s kolikama, mučninama, probavnim teškoćama uzrokovanima pojačanom blagdanskom konzumacijom hrane i pića. Posebice bi to moglo biti izraženo kod ljudi koji i inače imaju žučnih problema ili onih s gastritisom, čirom – navode nam iz Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije.

image

U splitskoj Hitnoj tijekom dana očekuju i eventualno povećani broj osoba s kolikama, mučninama, probavnim teškoćama uzrokovanima pojačanom blagdanskom konzumacijom hrane i pića (ilustracija)

/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:22