StoryEditorOCM
Split‘neka polože račune‘

Splitski HDZ-ovci skupili potpise za tematsku sjednicu o marjanskoj aferi: ‘Voda je došla do grla, vrijeme je za uzbunu‘

Piše Split SD
19. veljače 2024. - 16:02

Nakon što je u javnost izašlo očitovanje Ingrid Pečarević, stručne voditeljice Javne ustanove za upravljanje park-šumom Marjan, koja je iznijela ozbiljne optužbe na rad ravnatelja Marka Pejnovića i miješanje u rad Ustanove Srđana Marinića, vijećnika Centra, javio se splitski HDZ čiji vijećnici traže tematsku sjednicu na tu temu.

- Sve nas vijećnike i vijećnice u Gradskom vijeću danas je dočekalo pismo stručne voditeljice u Javnoj ustanovi za upravljanje park šumom Marjan Ingrid Pečarević. Možemo slobodno reći da nas ništa od navedenoga nije ni zateklo ni iznenadilo jer je već odavno jasno da je u posljednje dvije godine u toj ustanovi nešto itekako trulo.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Zavjet šutnje o stanju u toj Ustanovi kod pojedinaca iz vladajuće strukture je očito prekinut, a samim time je jasno da je voda došla do grla i da je vrijeme za uzbunu. Jasno je da je jedan od osnovnih problema jedna osoba – Srđan Marinić, intimus i prijatelj dogradonačelnika Bojana Ivoševića, osoba kojeg ni izostanak i najosnovnijih stručnih kvalifikacija ne priječi da već godinama glumi ravnatelja i marjanskog šerifa.

image
Nikola Vilić/Cropix

Jasno je kako se šutnja ove gradske uprave o alarmantnom stanju u JU Marjan konačno mora prekinuti. Stoga obavještavamo javnost kako su vijećnici iz Kluba vijećnika HDZ-a skupili dovoljan broj potpisa za sazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća o stanju u Javnoj ustanovi za upravljanje park šumom Marjan.

Tražit ćemo da svi oni koji su suodgovorni za ovo stanje, a u prvom redu zamjenik gradonačelnika Ivošević i nekadašnji "koordinator za Marjan" Marinić polože račune vijećnicima i cijeloj javnosti - stoji u Facebook objavi koju potpisuje Tomislav Šuta, predsjednik kluba vijećnika HDZ-a i šef splitske organizacije ove stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 04:16