StoryEditorOCM
SplitPROMETNA (NE)KULTURA

Splićanka šokirana vozačem ‘Prometa‘: ‘Pokazivao mi je srednji prst i smijao se s guštom!‘ Direktor: ‘Slijedi mu kazna‘

Piše T. GATTIN
5. rujna 2023. - 21:11

- Na kružnom toku kod hotela Radisson Blue u utorak u 15 sati i 31 minutu, vozač "Prometovog" autobusa oduzeo mi je prednost tako što je, vozeći iz smjera bolnice Križine, ušao u kružni tok bez zaustavljanja, te je time ugrozio moju sigurnost i život. Nakon mog naglog kočenja, vozač je zaustavio autobus tik ispred mene, te mi pokazivao srednji prst duže od 10 sekundi, i to na očigled svih putnika u autobusu i psujući kroz prozor.

- Nažalost nisam zapamtila ni broj autobusa, ni registracije jer sam bila u šoku i strahu, ali autobus je bio žute boje oblijepljen reklamama. Ako osobe koje se ponašaju na takav način, usred bijela dana voze našu djecu koja bi se trebala osjećati sigurno u autobusima gradskog prijevoznik, onda hitno treba smjena odgovornih u Prometu.

image


 

Vojko Bašić/Ilustracija/Cropix

Sadržaj je to e-mala kojeg je opisanim događajem potresena Splićanka poslala "Prometu" i medijima.

Kako je napisala, cilj joj je da se takve situacija nikad više nikome ne dogode i da se, kako dalje navodi, "uvedu sankcije za ovakve (ne)ljude."

Tresla sam se nakon što se to dogodilo – kazala nam je mlada žena kada smo je kontaktirali, te nam je opisala detalje.

- Došla sam iz smjera Žnjana prema Radissonu, cestom koja je zatvorena za promet (Bračkom ulicom kojom svi prometuju op.a.). Već sam bila u kružnom toku kad se autobus uključivao iz smjera Križina.

Kad je uletio, naglo sam zakočila. Da nisam, pokupio bi me. I on je stao. Gledali smo se i otvorila sam desni prozor. Da mi je bila kćerka u autu sigurno bi nazvala policiju. 

- Pokazao mi je srednji prst, držao ga u zraku smijući se usput s guštom. Rekla sam mu da ću ga prijaviti, na što je on odgovorio da ga slobodno prijavim.

image
Tom Dubravec/Ilustracija/Cropix

Davno nisam vidjela da netko pokazuje srednji prst, a on je to još radio pred putnicima. Što da je neko dijete sjedilo blizu njega i to gledalo, a djecu se od svega pokušava zaštiti – kaže potresena žena i dodaje da ju je dodatno potreslo to što se i njeno dijete zna voziti na toj liniji. 

Iako je u e-mailu Prometu i medijima napisala da ima fotografije, u trenutku šoka ipak ih nije uspjela snimiti. 

Stanko Sapunar, novi direktor "Prometa" nakon što je primio e-mail, čuo se s gospođom koja je prijavila događaj i ispričao joj se u ime tvrtke.

Sutra će, kazao je, prvo utvrditi o kojem se vozaču radi i pozvat će ga na razgovor, te će on dati izjavu.

image

Stanko Sapunar

 

Paun Paunović/Cropix

- Vidjet ćemo je li i prije imao problema i o tome će ovisiti sankcija. Najteža može biti otkaz ako se to (pokazivanje srednjeg prsta op.a.) ponovilo nekoliko puta, a može biti i opomena pred otkaz ili financijska sankcija.

Radi se o totalno neprimjerenom ponašanju bez obzira tko je bio u pravu u prometu. Drago nam je da naši sugrađani ukazuju na te probleme jer takvima nije mjesto u "Prometu" – oštar je bio direktor Sapunar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 11:39