StoryEditorOCM
Splitsto ćudi

Splićanka opisala ‘neugodno‘ iskustvo s dežurnom pedijatricom, mame pišu: ‘Zamislite da ovo trgovkinja napravi...‘

Piše split sd
4. prosinca 2023. - 20:08

Kako Splitom kruži epidemija hripavca, nije neobično da poneko dijete razvije ozbiljnije simptome na neradni dan, recimo u nedjelju. To se upravo jučer dogodilo jednoj obitelji, koja je onda požurila mališana odvesti za to zaduženoj medicinskoj službi.

Međutim, tamo ih nisu htjeli primiti iako su došli par desetaka minuta prije kraja radnog vremena. Zbog ovakve prakse se majka odlučila požaliti u Facebook grupi "Mame splitsko-dalmatinske županije", nazivajući čitavu stvar "neugodnim iskustvom".

"Danas u podne manje dvadeset sam dijete odvela kod dežurne pedijatrice zbog nenormalnog kašlja i blage fibre. Neću imenovati dotičnu. Vrata ambulante su bila zatvorena, radno vrime je do podne. Gospođa koja je bila ispred ambulante sa mnom zvala je pitat zašto su vrata zaključana da bi ona odgovorila da ne primaju više djecu jer neće do podne stići svih pregledati. Recite mi jel doktorica u pravu ili je ipak triebala uzeti dite ne pregled? Iskreno me baš uznemiria", požalila se Splićanka.

Doduše, bilo je tu i zanimljivih komentara.

"Baš me zanima da je ta doktorica došla u dućan zatvoren prije kraja radnog vremena šta bi napravila. Pojedini se ponašaju preslobodno", napisala je jedna korisnica.

"Kako vi znate da ona unutra nije obrađivala pacijenta/e? Od 11.40 do 12 ih je moglo doći još pet. Kad bi onda bila gotova, u 13? Vikend i trčanje u doktora u zadnji čas mi zvuči da vam i nije hitno", primjetila je druga.

image
/Shutterstock

"Naša pedica radi prekovremeno. Ako joj je radno vrijeme do naprimjer 14 sati, ona do te ure prima pacijente, pa kad stigne. Jednom smo u 15 ušli u ordinaciju, a iza nas je još bilo dice koja su čekala na pregled. Kako je jedna gospođa napisala kad dućan zatvori prije radnog vremena velika je frka. Zašto bi doktor bio iznimka? Moje mišljenje je da je tribala do podne primit dicu i kasnije zatvorit i obrađivat. Ali svak namišta po sebi, kako im je lakše", iznijela je treća.

"Taj isti dućan prije ure kad zatvara zamoli da svi idu prema izlazu i ne naplaćiva kad zaključa", nadovezala se četvrta.

Sve u svemu, mišljenja je u Hrvata uvijek jako puno, a liječnika sve manje. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:38