StoryEditorOCM
Splitsve je snimio

Splićanin uhvatio na djelu grupu tinejdžera; jedan je držao stražu, ‘prika‘ je sprejem šarao grafite: ‘Oš ti s njim...‘

Piše Božidar Lončar
15. veljače 2024. - 22:42

Uhvaćen na djelu. Tako se najlakše može opisati video kojeg je, kaže nam predsjednik kotara Karlo Pilko, jutros napravio stanovnik u parku na Gripama u Krstulovićevoj ulici pod broja 21 do broja 27. Na videosnimci se može vidjeti osobu koja je snimila četiri tinejdžera u parku: dvoje sjede na zidiću, treći je držao stražu i stavio kapuljaču na glavu čim je vidio mobitel dok je četvrti uhvaćen sa sprejom u ruci.

Čim je ugledao snimatelja, prebacio ga je u drugu ruku da se sprej ne može vidjeti. U tom trenutku Splićanin je zaviknuo:

- Stoj! Zastani!

Unatoč povicima, ekipa u trenirkama ga je ignorirala. Samo je momak u crnome koji je stajao uza zid dobacio natrag svojoj ekipi:

- Oš ti s njim...

Tu video završava. S obzirom na psovku isključili smo zvuk, ali se po njemu može osjetiti da je Splićanin bio uzbuđen, a nakon ovih riječi i - prepadnut.

Ovako izgleda zid u Krstulovićevoj kraj kojeg je bila ekipa nakon što su otišli.

image
Čitatelj/Slobodna Dalmacija

Doznali smo kako susjedima ni autoru videozapisa osobe s uratka nisu poznate i pretpostavljaju da su iz susjednih kvartova. Nije bilo vike ni obračuna, ali stanovnike Gripa je strah od osvete ako reagiraju. Sada se pronašao hrabri Splićanin koji je sve snimio i podijelio saznanja. Zamućene fotografije je podijelio Kotar na Facebooku, a njegov predsjednik Pilko nam kaže kako je sve prijavljeno policiji.

image
Facebook/Gradski kotar Gripe
image
Čitatelj/Slobodna Dalmacija

- Fotografije i video smo dobili jutros od sugrađana. Materijal smo proslijedili Odjelu za prevenciju PU splitsko-dalmatinske kao dio stalne suradnje preko kotarskog Vijeća za prevenciju. Dio škrabotina je uvredljiv i treba hitno biti uklonjen, a počinitelji primjereno kažnjeni - poručio je SDP-ov predsjednik kotara Gripe. Poslali smo upit policiji imaju li saznanja o ovom slučaju, a njihov odgovor čekamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:11