StoryEditorOCM
Splitpotjera po centru

Splićanin u stanu zatekao lopova, sve je snimio: ‘Kad me vidija počeja glumit da traži zvonik, a onda izvadija sprej!‘

Piše Mia Uzinić
20. travnja 2024. - 18:02

Ljudi, zaključavajte vrata, jer ovo više nije normalno! Splićanin je pukom srećom izbjegao pljačku stana u centru grada, a kako bi upozorio sugrađane objavio je snimku s video kamere na Facebooku. Snimka prikazuje "zalutalog turista" koji je u potrazi za "bell tower" od svih mjesta zalutao baš u stan autora snimke, oca troje djece koja također žive u stanu. 

image

Pokušaj pljačke

Screenshot/

- Bio sam kod susjeda na terasi, a igrom slučaja sam otišao do svog stana, koji je na istom katu, jer mi je trebao novčanik. Ulazim u stan kad ono... u stanu mi stoji nepoznata osoba, a čim me je ugledao izvadio je mapu grada Splita i ka ono pravi se da ne zna gdje je, da traži "bell tower", pita mene kako će doći do zvonika. Od svih mjesta je baš meni u stan došao pronaći zvonik - započinje priču B. Đ.

Video je objavio jer smatra da turizam sa sobom donosi i bande koje ciljano pljačkaju građane, a napominje i da je ovo drugi put da ga netko pokušava opljačkati. 

image

Pokušaj pljačke

Screenshot/

- Muškarac tamnije puti koji loše priča engleski jezik, visok oko 180 centimetara se nonšalantno ušuljao u zgradu i ušao nam u stan. Znam za ovakve finte, kad ih uhvatiš, izvade mapu i pretvaraju se da su se izgubili. Iako me štrcao paprenim sprejem, nisam mu dao mira sve dok ga nisam potjerao skroz do Pjace! Moram napomenuti da ovo nije herojski čin, već potez očajnika. Svaka čast policija koja je na vrijeme reagirala, ali smatram da treba pronaći efikasnije rješenje kako se ovakvi scenariji ne bi ponavljali - poručio je. 

Cijeli video okršaja pogledajte u nastavku. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:35