StoryEditorOCM
Splitsamo što nije

Splićanima je ubrzo na raspolaganju 419 parking mjesta u novoj garaži. Iz gradske firme imaju važnu obavijest za stanare

Piše SPLIT SD
11. travnja 2024. - 10:13

Izgradnja nove javne garaže u Dobrilinoj pred samim je završetkom, a uskoro slijedi tehnički pregled i otvaranje garaže za korisnike, javljaju iz "Split parkinga". Kako je već ranije navedeno, naplata u garaži Dobrilina provodit će se sukladno zaključku Grada Splita o načinu organizacije parkiranja na javnim parkiralištima na lokacijama Lokve i Dobrilina ulica u Splitu.

Model korištenja će tako biti prema principu naplate kao na izvanuličnim parkiralištima koji je već uveden u nekoliko garaža, među njima i u novoizgrađenoj garaži na Lokvama, koji je pokazao da osigurava maksimalnu iskorištenost i optimalnu popunjenost garaže tijekom cijelog dana. To u praksi znači da će stanari imati pravo na povlaštenu parkirnu kartu, no ona ne znači rezervirano parkirno mjesto, već u skladu s popunjenošću garaže nalazi se mjesto za parkiranje ravnopravno s ostalim korisnicima.

image
Split parking

Od četvrtka, 11. travnja, svi zainteresirani mogu dostaviti zahtjeve za pretplatu u javnoj garaži Dobrilina. Moguće će biti i parkiranje uz satnu kartu u slučaju slobodnih mjesta, a naplata će se odvijati sukladno cjeniku zone III. za izvanulična parkirališta u Gradu Splitu.

Svi stanari u radijusu 300 metara od javne garaže u kojoj se naplaćuje parking imaju pravo na stanarsku pretplatu po povlaštenoj cijeni koja iznosi 11,95 eura mjesečno. Za sve ostale koji nisu stanari, a žele pretplatu isključivo za jednu od lokacija, cijena mjesečne pretplate iznosi 15,93 eura. Za pravne osobe ili vlasnike obrta mjesečna pretplata iznosi 21,24 eura.

Zahtjev za izdavanje povlaštene parkirališne karte može se podnijeti putem online obrasca. Ukoliko su potrebne dodatne informacije, molimo se svi zainteresirani da pošalju upit na e-mail garaze@splitparking.hr ili nazovu na telefon 021/644-711 radnim danom od 8.30 do 14.30 sati.

image

Garaža u Dobrilinoj

Album/Split parking

U Dobrilinoj će korisnicima biti dostupno ukupno 419 parkirnih mjesta, što uključuje 207 natkrivenih mjesta, 152 nenatkrivena mjesta (96 na krovnoj etaži i 56 na površini između stambenih zgrada i garaže), 38 parkirnih mjesta za motore, 20 mjesta za OSI te 2 parkirna mjesta s punionicama za vozila na električni pogon.

Iz tvrtke Split parking ovim putem ujedno obavještavaju stanare Dobriline, trenutne korisnike privremenih parkirnih mjesta, da ona po otvaranju garaže više neće biti dostupna za korištenje (Dobrilina, Prima 3, Sveučilišna knjižnica, Matica Hrvatska od križanja s Ul. Bruna Bušića).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:37