StoryEditorOCM
SplitNAJOZBILJNIJE

Službenici Grada Splita dižu ruke uvis kad dolaze na posao s torbom. Inače, ne gine im ozljeda! Jedna je na bolovanju...

Piše T. Ga.
29. studenog 2023. - 07:35

Uređaja za kontrolu ulazaka i izlazaka iz zgrade splitske gradske uprave ponovo ozljeđuje ljude koji tamo rade.

‘Turski aparat za kastraciju opet ne radi!‘; Nova vrata splitske uprave opasna po službenike, Đerek ima objašnjenje

"Turski aparat za kastraciju službenika" - tako su ga nazvali pojedini djelatnici Banovine koju smo sada upitali:

- Koliko ste od postavljanja uređaja za kontrolu ulazaka i izlazaka iz zgrade gradske uprave imali pritužbi zbog ozljeda djelatnika gradske uprave upravo od tog uređaja kojeg oni nazivaju "uređajem za kastraciju"?

- Na kakve sve ozljede su se žalili?

- Koliko je djelatnika gradske uprave bilo na bolovanju zbog ozljeda koje su zadobili od navedenog uređaja?

- Što je gradska uprava napravila kako navedeni uređaj više ne bi ozljeđivao djelatnike gradske uprave?

 Odmah nam je stigao odgovor.

- Po službenoj prijavi jedna je djelatnica na bolovanju zbog ozljeda zadobivenih od uređaja za kontrolu ulaska i izlaska zaposlenika gradske uprave. S dobavljačem utvrđena je neispravnost jednog senzora na jednoj barijeri i nakon toga, uz pravilno korištenje, nije bilo zapaženih incidenata - kažu nam u splitskoj gradskoj upravi i naglašavaju "da je nužno potrebno pridržavati se pravila korištenja koje su dobili svi zaposlenici mailom nakon ugradnje uređaja". 

- Naime, prolazak barijerom je moguć kad je na displayu prikazano bijelo svijetlo (ne crveno ni zeleno) te pri korištenju torbi i kišobrana iste je potrebno podignuti iznad visine senzora - objašnjavaju nam.

image
Privatni album

Ako smo dobro shvatili upute, za zaposlenike splitske gradske uprave najsigurnije je ako prilikom ulaska u zgradu Banovine prate svjetlosne znakove i podignu ruke, za svaki slučaj, u zrak, kako njihov kišobran, torbice, torbe i vrećice s marendom ne bi zbunile uređaj, a oni od uređaja dobili neugodan udarac po određenom dijelu tijela.  

„Turski aparat za kastraciju službenika opet ne radi...” - glasio je u ožujku ove godine jedan Facebook status kada je javnost doznala za specifičnost tada postavljenog uređaja. Zaposlenici gradske uprave i tada su se tužili kako taj uređaj nije uvijek blagonaklon prema njima, te da ih je nekolicinu ozlijedio. Tada su objasnili kako kontrola ulaza može poći po zlu.

- Situacija koja se mnogima dogodila je da su na pauzi kupili marendu ili spizu, te kada bi se vratili u Banovinu ako bi vrećicu držali ispred sebe, senzor bi registrirao tu vrećicu kao osobu i otvorio vrsta. No, kada vrećica prođe, vrata se zatvore i lupe te!

Iznos nabavke opreme za kontrolu ulaza i izlaza iz zgrade splitske gradske uprave iznosio je 17.200 eura, a njegova montaža 4.739  eura.

image
Duje Klaric/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:15