StoryEditorOCM
SplitOBAVLJENI IZVIDI

Slijedi li Banovini optužnica zbog davanja državne parcele ‘Small Mallu‘ u zakup? DORH od Grada zatražio sve papire...

Piše Sandi Vidulić
21. srpnja 2023. - 15:42

Općinsko državno odvjetništvo potvrdilo je kako su obavili izvide povodom toga što je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević potpisao dva Ugovora o zakupu sa privatnom tvrtkom "Small Mall" d.o.o. čime je praktično Grad iznajmio državno zemljište kojim upravlja HŽ infrastruktura, a koje je na trasi željezničkog tunela.

- U odnosu na Vaš upit od 20. srpnja 2023., izvješćujemo Vas kako je ovo državno odvjetništvo zatražilo od nadležnog upravnog odjela Grada Splita da se očituje temeljem kojeg pravnog osnova je Grad dao u zakup tvrtki "Small Mall" d.o.o. Zagreb nekretnine označene kao k.č. 13473/25 i 13473/70 (koje odgovaraju zk.č. 10217/62 i 10217/235 k.o. Split i uknjižene su kao javno dobro u općoj uporabi – željeznička infrastruktura u vlasništvu RH), kao i da nam dostave relevantnu dokumentaciju.

Nakon što nam je Grad Split dostavio svoje očitovanje i dokumentaciju, cjelokupnu dokumentaciju smo dostavili nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu - stoji u odgovoru kojeg smo dobili od Općinskog državnog odvjetništva u Splitu.

Ostaje vidjeti hoće li nakon istražnih radnji Županijsko državno odvjetništvo podići optužnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 10:45