StoryEditorOCM
SplitLOKALNI PARLAMENT

Skoko uoči sjednice otkrio da će i Split proglasiti nedjelje sajamskim danima, Šuta za probleme u turizmu krivi Puljka

Piše Božidar Lončar
10. kolovoza 2023. - 09:55

Prije početka tematske sjednice o turizmu vijećnik stranke Centar Igor Skoko i nezavisni vijećnik s kandidacijske liste stranke Centar Petar Ugarković i Anita Birimiša dali su izjavu za medije u kojoj su se osvrnuli na točke dnevnog reda i na proglašavanje sajamskih dana nedjeljom.

- Tražimo da se hrvatski turizam porezno rastereti i da članstvo u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Hrvatskoj turističkoj zajednici i Hrvatskoj obrtničkoj komori bude dobrovoljno, smanjenje PDV-a i poreza na dobit i ukidanje akontacije poreza na dobit – izjavio je Igor Skoko.

Petar Ugarković je istaknuo kako s turistima "imamo pozitivnu priču".

- Kad s turistima pričamo, vidimo gdje živimo. Oni misle da je grad čist, da su ljudi dobri i da se pozitivno odnose prema njima.

- U zadnje dvije godine smo pripremili alat za implementaciju zakonu: to su plan upravljanja, Odluka o komunalnom redu i Odluka o javnom redu i miru. Grad Split je zagovarao.

Odgovarajući na pitanje novinara, Skoko je odgovorio kako će se nedjeljom proglasiti sajamski dani. Kada bi gradonačelnik trebao donijeti tu odluku, na koje će se područje grada odnositi i koje djelatnosti nije odgovoreno.

Predsjednik gradskog HDZ-a Tomislav Šuta obratio se priopćenjem u kojem je istaknuo kako "obračuni i smjene u gradskoj upravi utječu na turizam i na sve sfere upravljanja Gradom što je odgovornost Ivice Puljka". Objavu prenosimo u cijelosti.

image

Status Tomislava Šute o turizmu

Facebook/screenshot/Facebook/screenshot

Sjednica je započelo nešto poslije 9.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 05:29