StoryEditorOCM
Splitdobra djela

SKAC-ovi volonteri treću godinu zaredom raduju djecu na Banovini: ‘Možete i vi sudjelovati, evo i kako‘

Piše Petra Klarić
9. prosinca 2023. - 19:22

U sklopu projekta “Volontiranje na Banovini”, splitski SKAC već treću godinu provodi akciju “Predbožićno darivanje obitelji s više djece” u potresom pogođenom području Petrinje, Siska i okolice.  

Iz SKAC-a kažu da su volonterskim djelovanjem na tom području upoznali mnoge potrebite obitelji kojima su pripomogli u teškoj situaciji. Nakon toga obitelji su nastavili redovito posjećivati, sa sobom donoseći male znakove pažnje za djecu.  

Vrlo brzo razvila se ideja o “Predbožićnom darivanju”, u koje su odlučili uključiti sve koji na neki način žele sudjelovati i tako ovim obiteljima uljepšati božićne blagdane. Darivanje funkcionira tako da zainteresirani odaberu jedan ili više poklona s liste i dostave ih u prostorije splitskog SKAC-a, nakon čega tim volontera sve poklone odvozi u Petrinju.  

Kroz “Vikend darivanja”, SKAC je u posljednje dvije godine osigurao poklone za 194 djece, a ove ih godine dariva ukupno 90.  

- Sudjelovati možete i vi, kupnjom poklona s popisa ili novčano, uplatom donacije na račun, a sve informacije o “Predbožićnom darivanju” možete saznati na web stranici splitskog SKAC-a ili na našim društvenim mrežama - poručili su. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:11