StoryEditorOCM
Splituzbuna

Roditelji tinejdžera u panici: ‘Prime‘ se prodaje u splitskim trgovinama! Cijena je paprena, provjerili smo i sastojke

Piše Mia Uzinić
23. studenog 2023. - 10:56

Nedavno se kompletna javnost, a ponajviše roditelji tinejdžera, digla na noge nakon informacije o Prime energetskim pićima i ogromnom postotku kofeina koji se u njima nalazi, zbog čega se našao na ‘crnoj listi‘. Da je Prime piće stiglo na police trgovina  u Splitu, zabrinuto nam javlja uzrujana majka.

Provjerili smo informaciju i ustanovili da je od jučer na policama trgovina u Splitu moguće pronaći Prime hidratizirajuće piće koje proizvodi kontroverzni youtuber Logan Paul. No, ne radi se o Prime piću u limenkama koje je zabranjeno u Republici Hrvatskoj zbog toga što u sebi sadrži L-teanin. 

image
Cropix

Dakle piće koje je pronašlo svoje mjesto na splitskim policama ne sadrži kofein, napravljen je od prirodnih sastojaka i nema dodanog šećera. Tako je barem napisano na stranicama Polleo Sporta, a poslovnice koje se nalaze u Splitu su nam potvrdile da su upravo došle prve bočice ovog napitka.  

Cijena je, naravno, "simbolična". Boca od 500 mililitara se po punoj cijeni prodaje za 9.99 eura, ali ne morate brinuti jer je trenutno možete kupiti na akciji za 5.99 eura i biti u trendu. Ako vam se ne ide do dućana, Prime je moguće naručiti i preko Wolta, također po cijeni od 5.99 eura.

image

Prime dostupan na Woltu

Screenshot/Screenshot

Cijene ovog pića na službenoj Prime stranici u Americi su 29.99 dolara što je otprilike 27.48 eura, tako da ste u nas prošli “ko na piru”. Zašto je to tako pitali smo NS Europe d.o.o. koji je bio prvi distributer ovog pića u Hrvatskoj:

- Situacija je dosta zanimljiva jer odjednom ima puno dobavljaća za ovaj proizvod pa je cijena proizvoda naglo pada. U početku je cijena bila 12 eura, pa je pala na devet, a sada je šest eura - kazali su nam.

Dodaju kako je nastala pomutnja oko ovog pića, a situacija je dosta jednostavna. Jedno je energetsko piće koje se nalazi u limenci, a drugo je hidratizirajuće piće koje se nalazi u boci. Zabranjeno je ovo u limenci. Neki mediji su pisali o Prime energetskom piću u limenci, a stavljali slike pića u boci, odnosno pomiješali su dva potpuno različita proizvoda. 

Jednoj nutricionističkoj poslovnici smo poslali na analizu sastav ovog hidratizirajućeg pića. Prema njihovim riječima, piće sadrži acesulfam K i sukralozu, vrste umjetnih sladila, ali u njemu navodno nema ništa sporno.

Jedna majka, koja ima dječake osnovnoškolske dobi, podijelila je s nama iskustvo o njihovom prvom susretu s ovim hidratizirajućim pićem: 

- Kad je tek zavladala ta ludnica oko Primea, moj šestaš je također bio opsjednut i stalno je pričao o njemu i tome kako se na školskom dvorištu guc Primea prodaje za dva eura, a pola boce za 20 eura. Naravno sve što je djeci nedostižno im je odmah napetije. Muž i ja smo ga odlučili naučiti lekciji. Rekli smo mu okej, ako želiš probat to piće, nema problema. Naručit ćemo ti, ali dio novca moraš dati ti iz svog fonda u kojem je skupljao novac od džeparca. Dogovorili smo se i naručili par boca tog pića da može probati više okusa. Kad su boce stigle, on je na degustaciju pozvao i svog prijatelja. Imali smo pravi "unboxing" i probali su sva četiri okusa. Bio je pomalo razočaran svime, jednu bocu je poklonio prijatelju, a drugu je sa sobom ponio u školu kao statusni simbol narednih dana. Međutim mislim da je za njega bilo poučno kad je shvatio da novce koje je dao za dvije boce Primea je mogao uložiti u hudicu koju bi nosio puno duže nego što je pio taj Prime - ispričala nam je ova simpatična majka.

Izgleda da je dolaskom Primea u dućane propao biznis brojnoj djeci na školskim igralištima. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:02