StoryEditorOCM
Splitoće li to?

Radovi na splitskoj crkvi teku neometano, ali ometaju druge: ‘Tko im je odobrio? Gosti nam biže, pišu grozne recenzije‘

Piše Lucija Vujnović
1. rujna 2023. - 08:49

Zabrana građevinskih radova usred ljetne sezone očito ne vrijedi kad su u pitanju vjernici i obnova crkve Gospe od Zdravlja na Trgu Baje Bulata na kojoj se radovi odvijaju neometano. Upravo ti radovi, kaže ljutiti građanin, ometaju sve ostale. 

"Živimo u gradu koji živi od ljetne sezone. Na crkvi Gospe od Zdravlja se već misecima obavljaju radovi usrid sezone. Ja sam voditelj obližnjih apartmana i gosti se žale, biže, ostavljaju užasne recenzije, ne mogu spavat, bune se... Kako je moguće da je Gradsko vijeće odobrilo ovo?!" kaže.

Objašnjava kako su se radi o teškim građevinskim radovima poput bušenja, a sve to je potkrijepio i zvučnim zapisom. Samo za tih 30 sekundi koliko traje zvučna poruka treba imati čelične živce za poslušati do kraja. 

Ove godine, 25. ožujka, na službenoj stranici crkve Gospe od Zdravlja napisali su poruku objašnjavajući zbog čega je postavljena velika žuta dizalica.

"Kao što vam je poznato, još od olujnoga nevremena, koje nas je zahvatilo 14. svibnja 2021., uz pomoć stručnih i ovlaštenih osoba započeli smo sanaciju urušene crkve, izradili konzervatorsku i tehničku dokumentaciju, ishodili zakonom propisano odobrenje za izvođenje obnoviteljskih radova."

Nakon toga, u objavljenom članku opisani su svi radovi koji su se obavili i koji su u planu, a sanacija se odnosi na Crkvu i na samostan. 

Pitali smo Grad zašto su dozvoli da se radi usred sezone, danima se ne oglašavaju. 

image
Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 23:42