StoryEditorOCM
SplitU POVODU DANA ŽENA

Poznata platforma za putovanja provela je zanimljivo istraživanje o solo putnicama, Split se našao u vrhu liste...

Piše Split SD
6. ožujka 2024. - 08:44

Platforme GetByBus.com i GetByFerry.com provele su u povodu Dana žena još jedno istraživanje, ovog puta o trendovima solo putovanja među pripadnicama ljepšeg spola.

U fokusu su bile destinacije koje biraju ženske solo putnice.

image
Tom Dubravec/Cropix

Zanimljiv je podatak kako se u odnosu na 2022. godinu, broj solo putovanja žena u 2023. godini povećao se za čak 21 posto.

Što se tiče najsigurnijih destinacija za solo putnice, istraživanje je pokazalo da su to to su gradovi Zagreb, Split, Zadar, Dubrovnik i Šibenik koji su zauzeli prva mjesta na ljestvici najsigurnijih gradova u Hrvatskoj za solo putnice. Slijede ih Rijeka, Pula, grad Hvar i Makarska, a posljednje mjesto u top 10 zauzima Osijek.

Od inozemnih destinacija titulu favorita među solo putnicama odnijele su Njemačka, Austrija, Sjeverna Makedonija, Italija i Švicarska.

image
Tom Dubravec/Cropix

Kao sve popularnija destinacija za solo putnice, Hrvatska je zauzela visoko 14. mjesto od ukupno 163 zemalja na listi najsigurnijih zemalja svijeta. Rezultati istraživanja su pokazali da Hrvatsku najčešće posjećuju Amerikanke, Ruskinje, Njemice, Engleskinje, Finkinje i Talijanke.

- Podatke za istraživanje preuzeli smo iz vlastite baze podataka iz perioda 2023. godine. Istraživanje se temelji na uzorku od preko 100.000 putnica koje su koristile naše platforme za kupnju autobusnih karata u svrhu samostalnog (solo) putovanja - navodi se na ovoj platformi.

image
Infografika
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:44