StoryEditorOCM
SplitLOŠ JE STANDARD

Potpredsjednica splitskog HDZ-a pozdravila povećanje plaća djelatnicima vrtića. No, to je samo dio problema

Piše Petra Klarić
18. siječnja 2024. - 21:06

Zrinka Mužinić Bikić, potpredsjednica splitskog HDZ-a, pozdravila je odluku gradonačelnika Ivice Puljka o povećanju plaća djelatnicima vrtića. No, smatra da ima još puno mjesta za napredak, pogotovo po pitanju poboljšanja standarda u vrtićima.

- Pozdravljam odluku gradonačelnika Puljka kojom će konačno doći do povećanja plaća djelatnicima vrtića. Nakon što je povisio roditeljima cijene vrtića, nakon što je prekršio pedagoški standard i pretrpao djecu po grupama, napokon je donio i jednu pravu odluku.

Bilo bi lijepo i da zahvali "neprijateljima" Splita, Vlada Republike Hrvatske, na financijskoj injekciji za vrtiće koja, uz povećanje plaća i standarda u vrtićima, omogućuje i potiče i smanjenje cijene za roditelje - napisala je na svom Facebook profilu, a u objavu je dodala i slike loših uvjeta u nekim splitskim vrtićima.

Kako kaže, potrebno je težiti izjednačavanju plaća u vrtićima s onima u školama, ali i poboljšati materijalne uvjete, koji trenutno nisu ‘uz bok‘ drugim gradovima i općinama u županiji.

- Vrijedno je napomenuti i kako je potrebno težiti izjednačavanju plaća u vrtićima s onima u školama, što se u ovoj godini opet neće dogoditi, a o činjenici kako su materijalni uvjeti u splitskim vrtićima značajno ispod većine drugih gradova i općina u županiji da ne govorimo - tvrdi.

Dodaje i da je važno djecu zaštititi od opasnih predmeta i osigurati im kvalitetan odgojno-obrazovni proces u grupama.

- Jednako tako se nadam da će se Grad Split potruditi, uložiti i dio svojih sredstava i učiniti standard u našim vrtićima boljim, jer neovisno o primanjima kakva dobivaju, odgajateljice ne mogu zaštititi djecu od opasnih predmeta, kao ni osigurati im kvalitetan odgojno-obrazovni proces u grupama u kojima se jedva slobodno kreću - zaključila je. 

image

Objava na Facebooku

Screenshot/Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:07