StoryEditorOCM
SplitNiču kao gljive

Pogledajte ovaj užas koji već mjesecima stoji pored poznate splitske zgrade. Pojašnjenje gradske tvrtke je urnebesno...

Piše M. G.
4. ožujka 2024. - 11:00

Na parkingu iza zgrade Muslimanke "procvjetao" je još jedan u nizu divljih gradskih deponija. Gomile raznog smeća iz kućanstava, građevinski materijal, stare gume, odjeća, kartonske kutije, namještaj i drugi otpad porazbacan unaokolo kontejnera već mjesecima zatrpavaju i razni građevinari dovozeći na tu lokaciju otpatke građevinskog materijala.

Svega nekoliko običnih kontejnera opkoljeno je hrpama otpada baš kao i njihove polupodzemne inačice, koje je Grad postavio prije dva mjeseca, a još nisu u funkciji.

- Ovo se nalazi sa zapadne strane zgrade Muslimanka, na adresi Domovinskog rata 43,45 i 47. Ova lokacija je divlje odlagalište već mjesecima, a "Čistoća" ne poduzima ništa. Do podzemnih kontejnera se praktički ne može ni doći - javio nam se čitatelj poslavši i nekoliko fotografija koje zorno dočaravaju stanje na odlagalištu otpada iza Muslimanke.

- Polupodzemni spremnici na toj lokaciji bit će otvoreni kad nam operativna služba da signal da ih se može otvoriti. To ovisi o njihovim kapacitetima i resursima. Mislim da će to biti kroz ožujak kada će biti i uklonjeni postojeći kontejneri - kazao nam je Andrija Čaljkušić, odgovorna osoba u "Čistoći" za postavljanje polupodzemnih kontejnera.

- Nažalost, što se tiče odlaganja kojekakvog otpada unaokolo postojećih kontejnera, vodimo svakodnevnu borbu po cijelom gradu, pa tako i na ovoj lokaciji - dodao je Čaljkušić referirajući se na poteze velikog broja neodgovornih građana koji svoje smeće poput građevinske šute ili, primjerice, automobilskih guma, nemarno zbrinjavaju ostavljajući ga u spremnicima predviđenim za odlaganje selektiranog otpada iz kućanstava ili na javnim površinama oko njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 17:48